19 Μαΐ 2011

Ο Γιάννης Πανούσης Συνήγορος του Τηλεθεατή


Συνήγορο του Τηλεθεατή αποκτά η ΕΡΤ. Ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΤ, Λάμπης Ταγματάρχης, αναφέρθηκε χθες, μιλώντας σε δημοσιογράφους, στην τοποθέτηση, του καθηγητή Γιάννη Πανούση στη θέση, η οποία είναι ιδιαιτέρως διαδεδομένη στο εξωτερικό και την οποία θέσπισε... πρόσφατα η ΕΡΤ.
Μέσω του θεσμού αυτού η ΕΡΤ φιλοδοξεί, σύμφωνα με τα λεγόμενα, να ανοίξει έναν δίαυλο επικοινωνίας με τους πολίτες, τους τηλεθεατές και τους ακροατές.


Ο Συνήγορος του Τηλεθεατή θα είναι το πρόσωπο, το οποίο θα μεταφέρει στη διοίκηση της ΕΡΤ τα παράπονα και τις καταγγελίες των τηλεθεατών για τη λειτουργία της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης.
Θα έχει στη διάθεσή του ειδικό χώρο στον επίσημο διαδικτυακό τόπο της ΕΡΤ, ενώ εξετάζεται και το ενδεχόμενο να εμφανίζεται μια φορά το μήνα στη δημόσια τηλεόραση.

Ο Γ. Πανούσης γεννήθηκε στην Αθήνα, το 1949. Έχει σπουδάσει νομικά και πολιτικές επιστήμες στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και κατέχει μεταπτυχιακό και διδακτορικό δίπλωμα από το Poitiers της Γαλλίας. Δίδαξε Εγκληματολογία, Σωφρονιστική και Θυματολογία στη νομική σχολή του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, από το 1978 έως το 1997. Από το 1997 διδάσκει στο τμήμα ΕΜΜΕ του Πανεπιστημίου Αθηνών.

ΠΗΓΗ: tvxs.gr