5 Απρ 2011

Μια υπουργική απάντηση για "γέλια "...



Όταν έρχονται κακά μαντάτα για την περιοχή μας,συνήθως  οι απαντήσεις των αρμοδίων υπουργών που έρχονται ως απαντήσεις στις ερωτήσεις των βουλευτών μας στην Βουλή ,είναι για γέλια!!! 
Τι απάντησε ο αρμόδιος Υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού   κ. Γεώργιος Νικητιάδης στην ερώτηση  του... Άγγελου Μανωλάκη  για τους δίδυμους Κούρους ;Διαβάστε:
  «…..μετά την εξάρθρωση της σπείρας των αρχαιοκαπήλων και την κατάσχεση των δυο κούρων των αρχαϊκών χρόνων τον Μάιο του 2010,τα γλυπτά μεταφερθήκαν στο  Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο. Παράλληλα ξεκίνησε στο σημείο εντοπισμού τους σωστική ανασκαφή, κατά την διάρκεια  της οποίας ηλθαν στο φως θραύσματα των γλυπτών(κνήμες ,πέλματα),αλλά και εκτεταμένο νεκροταφείο αρχαϊκών και κλασικών χρόνων .Τα ευρήματα της ανασκαφής μεταφερθήκαν στο Μουσείο Αρχαίας Κορίνθου  όπου φυλάσσονται και συντηρούνται.
Στην παρούσα φάση οι δυο Κούροι βρίσκονται στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, προκειμένου να συντηρηθούν. Μετά το πέρας των εργασιών συντήρησης θα αποφασιστεί ο χώρος ένταξης και έκθεσης τους ».  


Ευχαριστούμε πολύ για το ιστορικό και με τις υγείες μας ,θα προσθέσω, μετά απο αυτήν την κατατοπιστικότατη απάντηση..Δεν ρωτήσε βέβαια ο βουλευτής πού βρέθηκαν οι Κούροι ,ούτε πού βρίσκονται τώρα..Το ερώτημα που τέθηκε είναι εαν θα έλθουν στην "πατρώα" γη!!Κι εκεί δεν υπήρξε απάντηση...Ούτε και σχόλιο βεβαιως απο τον βουλευτή Κορινθίας .....