26 Απρ 2011

Κορυφαίοι τουριστικοί προορισμοί Σαντορίνη, Κέρκυρα, Κρήτη, Μύκονος


Με τη Σαντορίνη να... καταλαμβάνει τη 2η θέση στο «βάθρο» των νικητών για τους 20 κορυφαίους καλοκαιρινούς προορισμούς στην Ευρώπη το 2011, σε δημοσκόπηση των επισκεπτών του διεθνούς και έγκυρου ιστότοπου tripadvisor.com, η Ελλάδα φαίνεται ότι επανέρχεται δυναμικά στον τομέα του τουρισμού, ιδιαίτερα προσοδοφόρου..
τομέα για την τοπική οικονομία των νησιών της χώρας.

Πρώτη στη λίστα των προτιμήσεων έρχεται η Νίκαια της Γαλλίας, ενώ στην πρώτη εικοσάδα φιγουράρουν και άλλοι τέσσερις ελληνικοί τουριστικοί προορισμοί: η Κέρκυρα, που κερδίζει το «χάλκινο» μετάλλιο, η Κρήτη στην 4η θέση, η Μύκονος στην 7η θέση και η Ρόδος στη 19η θέση.

Αγαπημένες παραλίες

Πέραν αυτού όμως, στη λίστα με τις 25 καλύτερες παραλίες σε όλον τον κόσμο, στην 22η θέση φιγουράρει η Σκιάθος, η οποία ωστόσο βρίσκεται στη 2η στην Ευρώπη, όσον αφορά στη συγκεκριμένη λίστα για τη Γηραιά Ήπειρο.

Στη λίστα με τις 25 αγαπημένες παραλίες στην Ευρώπη, εξάλλου, το «νησί των ανέμων», η Μύκονος, καταλαμβάνει την 4η θέση, η Λίνδος τη 17η θέση, η Σταλίδα (Κρήτη) τη 18η θέση και η Ίος την 23 θέση.

Σύσκεψη για την προβολή της Ελλάδας

Στο μεταξύ, σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε τη Μεγάλη Τετάρτη για τον τουρισμό, με τη συμμετοχή των υπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού Παύλου Γερουλάνου και του αναπληρωτή υπουργού Τηλέμαχου Χυτήρη, ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου ζήτησε την αξιοποίηση των διαδικτιακών μέσων (Facebook, Twitter, Flickr, youtube) για την προβολή της χώρας και επεσήμανε ότι στις ιστοσελίδες προβολής της Ελλάδας έχει αυξηθεί η επισκεψιμότητα απο τον Ιανουάριο κατά 110% σε σχέση με πέρσι τον Απρίλιο.

Επιπλέον, οι επισκέψεις σε σελίδες του Facebook ξεπερνούν τα 7,6 εκατομμύρια, ενώ στο Twitter καταγράφεται αύξηση 121% μόνο το τελευταίο τρίμηνο.

Aftodioikisi.gr