26 Απρ 2011

Ακριβότερα τα ξενοδοχεία


Πού πήγε το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα που προσέφερε η μείωση του ΦΠΑ;
«Ανεβάζουν» τις τιμές» τους οι Έλληνες ξενοδόχοι! Παρά το τεράστιο ανταγωνιστικό πλεονέκτημα που τους προσέφερε το ελληνικό κράτος με τη μείωση του ΦΠΑ...
ξενοδοχειακών υπηρεσιών μέσα στη δίνη της δημοσιονομικής κρίσης, οι τιμές των δωματίων στην Ελλάδα σε σχέση με τον περσινό Απρίλιο καταγράφουν αύξηση 5%, με βάση στοιχεία του διαδικτυακού ταξιδιωτικού οργανισμού αναζήτησης ξενοδοχειακών τιμών trivago, σύμφωνα με δημοσίευμα του Ελεύθερου Τύπου.

Αισιοδοξία
Στην αυξητική σε όλη την Ευρώπη τάση που ακολουθούν οι τιμές των ξενοδοχείων έσπευσαν να προσαρμοστούν οι Έλληνες Ξενοδόχοι εν μέσω θετικών εκτιμήσεων για τη φετινή χρονιά που θα φέρει περισσότερους ξένους τουρίστες σε σχέση με πέρσι και θα είναι η πρώτη ύστερα από τριετή περίοδο επιδείνωσης των δεικτών του τουρισμού. Το ερώτημα είναι που πήγε το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα που προσέφερε η μείωση του ΦΠΑ στην αρχή του έτους…
Οι μεγαλύτερες αυξήσεις παρατηρούνται στα ξενοδοχεία που βρίσκονται στην καρδιά της ζήτησης(τα νησιά του Αιγαίου), ενώ σε άλλες περιοχές της χώρας οι μειώσεις συνεχίζονται.

Ας σημειωθεί ότι οι αυξήσεις στην Ελλάδα, γίνονται ενώ έχει προηγηθεί (στην αρχή του 2011) μείωση του ΦΠΑ στα ξενοδοχεία από το 11% σε 6,5%. Έκτοτε, δηλαδή, ήδη τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο, οι τιμές αυξάνονται , με προφανή συνέπεια να χάνεται το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα που έδωσε η μείωση του συ6ντελεστή ΦΠΑ.

Μείωση φόρου
Η διαμονή στα ξενοδοχεία υπήρξε η… μοναδική μείωση φόρου που έχει αποφασίσει η κυβέρνηση στη διάρκεια της θητείας της, μέσα σε μια πρωτοφανή στην ιστορία καταιγίδα φόρων και μειώσεων αποδοχών που έπληξε τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους, οι οποίοι θα πληρώσουν φέτος περισσότερα χρήματα και για τις διακοπές τους- όσοι πάνε διακοπές.

NEWSBEAST