16 Μαρ 2011

«Επική» πρόκριση της Ίντερ, τρόμαξε αλλά προκρίθηκε η Μάντσεστερ Γ.


Αποφασισμένη να δικαιολογήσει τον τίτλο της πρωταθλήτριας Ευρώπης η Ίντερ, πήρε τη νίκη με 3-2 επί της Μάγερν μέσα στο Μόναχο, μαζί και την πρόκριση στα προημιτελικά του Champions League. Εισιτήριο για την οκτάδα έκοψε και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, που νίκησε με... 2-1 την Μαρσέιγ στο «Ολντ Τράφορντ».


Ενός λεπτού σιγή κρατήθηκε και στα δύο ματς στη μνήμη των θυμάτων του καταστροφικού σεισμού στην Ιαπωνία.

ΜΠΑΓΕΡΝ - ΙΝΤΕΡ 2-3

Μετά από ένα συγκλονιστικό ματς στο Μόναχο, η Ιντερ έδειξε καρδιά πρωταθλήτριας και επικρατώντας 3-2 της Μπάγερν πήρε την πρόκριση στους «8» του Champions League. Τα γκολ για την ομάδα του Μονάχου, που είχε επικρατήσει 1-0 στο Μιλάνο, πέτυχαν οι Γκόμεζ (21'), Μίλερ (31') ενώ για τους Ιταλούς σκόραραν ο Ετό (4'), ο Σνάιντερ (63') και ο Πάντεφ (88').

Μπορεί η Ίντερ να μπήκε δυνατά και μάλιστα να βρήκε πρώτη το δρόμο προς τα δίχτυα μόλις στο 4' με τον Ετό, στη συνέχεια όμως οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που κυριάρχησαν.

Στο 21' ο Γκόμεζ εκμεταλλεύτηκε την ασταθή απόκρουση του Ζούλιο Σέζαρ σε σουτ του Ρόμπεν και έφερε το ματς στα ίσια. Στη συνέχεια, ο Ρόμπεν σε μια από τις γνωστές επελάσεις του από την αριστερή πλευρά θέλησε να βρει τον Γκόμεζ, η μπάλα βρήκε στο πόδι του Τιάγκο Μότα, στρώθηκε στο Μίλερ που με πλασέ έκανε το 2-1. Στο 41' η Μπάγερν έχασε την ευκαιρία να τριπλασιάσει τα τέρματά της καθώς ο Μίλερ σε κόντρα με τον Ρανόκια έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι.

Η Ίντερ βέβαια δεν είχε πει την τελευταία της κουβέντα καθώς στο β' ημίχρονο και συγκεκριμένα στο 62' ο Ετό έστρωσε ωραία τη μπάλα στον Σνάιντερ με τον Ολλανδό να πιάνει μονοκόμματο σουτ και να ισοφαρίζει για την ομάδα του Μιλάνου. Το ματς απέκτησε άγρια ομορφιά και δύο λεπτά πριν το τέλος ο Γκόραν Πάντεφ, πάλι μετά από ατομική ενέργεια και πάσα του MVP Σάμουελ Ετό, χάρισε την... επική πρόκριση στην κάτοχο του τίτλου.

ΜΠΑΓΕΡΝ ΜΟΝΑΧΟΥ (Λουίς ΦανΧάαλ): Κραφτ, Λαμ, Μπρένο (90' Κρος), Βαν Μπούιτεν (70' Μπαντστούμπερ), Πράνιτς, Γκουστάβο, Σβαϊνστάιγκερ, Ρόμπεν (68' Άλτιντοπ), Ριμπερί, Μίλερ, Γκόμεζ.

ΙΝΤΕΡ (Λεονάρντο): Ζούλιο Σέζαρ, Κίβου (87' Ναγκατόμο), Λούσιο, Ρανόκια, Μαϊκόν, Μότα, Στάνκοβιτς (51' Κοουτίνιο), Καμπιάσο, Σνάιντερ, Πάντεφ (89' Χαρτζά), Ετό.

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ Γ. - ΜΑΡΣΕΪΓ 2-1

Με δύο γκολ του Μεξικανού Χαβιέρ Ερνάντες (5', 75') η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ επικράτησε 2-1 της Μαρσέιγ στο «Ολντ Τράφορντ» και προκρίθηκε στους «8» του Champions League, σε συνδυασμό με το 0-0 του πρώτου αγώνα. Με αυτογκόλ του Μπράουν είχε μειώσει η Μαρσέιγ στο 82'.

Δεν ήταν εύκολα τα πράγματα για τους «κόκκινους διαβόλους», παρά το προβάδισμα που πήραν μόλις στο 5', με το γύρισμα του Ρούνι και την προβολή του Ερνάντες στην κενή εστία. Οι πρωταθλητές Γαλλίας ανέβασαν σταδιακά την απόδοσή τους, απείλησαν σε αρκετές περιπτώσεις και την ώρα που η θηλιά άρχισε να «σφίγγει» γύρω από τους γηπεδούχους - καθώς ένα γκολ ήταν αρκετό για να προκριθεί η Μαρσέιγ - ο Ερνάντες «τελείωσε» το ματς.

Στο 75' από την παράλληλη μπαλιά του Ράιαν Γκιγκς, πάλι σε κενή εστία ο «Τσικαρίτο» διαμόρφωσε το 2-0. Οι Γάλλοι μείωσαν με αυτογκόλ του Γουές Μπράουν στο 82', όμως ήταν πλέον αργά.

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ Γ. (Αλεξ Φέργκιουσον): Φαν ντερ Σαρ, Ο' Σέι (37' Ραφαέλ, 70' Φάμπιο), Μπράουν, Σμόλινγκ, Εβρά, Γκιγκς, Σκόουλς, Κάρικ, Νάνι (62' Βαλένσια), Ρούνι, Ερνάντες

ΜΑΡΣΕΪΓ (Ντιντιέ Ντεσάν): Μανταντά, Φανί, Ντιαβαρά, Χάιντσε, Ταϊβο, Μπία (79' Ζορντάν Αγιού), Σεϊρού, Λούτσο Γκονζάλες, Ρεμί, Ζινιάκ (69' Βαλμπιενά), Αντρέ Αγιού.

ΠΗΓΗ: το βημα on-line