17 Μαρ 2011

Παρέμβαση του Άγγελου Μανωλάκη για τα προβλήματα του Νοσοκομείου Κορίνθου


Σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή Κορινθίας του ΠΑΣΟΚ κ. Άγγελου Μανωλάκη με θέμα τα προβλήματα σε νοσηλευτικά ιδρύματα της Κορινθίας όπως τα Κέντρα Υγείας και το Νοσοκομείου Κορίνθου, απάντησε ο υφυπουργός Υγείας κ. Μ. Τιμοσίδης κατά τη διάρκεια... συζήτησης στην Ολομέλεια της Βουλής.
Στην παρέμβασή του ο κ. Μανωλάκης αναφέρθηκε στις ελλείψεις, τις αδυναμίες και τα μεγάλα προβλήματα του Νοσοκομείου Κορίνθου, όπως η υποστελέχωση κρίσιμων κλινικών (παθολογική, μαιευτική, μονάδα εντατικής θεραπείας), η ανάγκη πρόσληψης νοσηλευτικού και τεχνικού προσωπικού και η ανυπαρξία έργων ανακαίνισης των υποδομών του που είχαν εξαγγελθεί.
 Ο κ. Μανωλάκης αναγνώρισε τις προσπάθειες την παρούσας πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου για να αντιμετωπίσει τη δυσχερή κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει συνολικά το ΕΣΥ και έλαβε τη διαβεβαίωση από τον αρμόδιο υφυπουργό ότι σε λιγότερο από ένα μήνα «…για το Νοσοκομείο Κορίνθου, κύριε συνάδελφε, σας δηλώνω ότι διορίζονται δεκατρείς ειδικοί γιατροί σε ειδικότητες που έχει πραγματικά μεγάλη ανάγκη το Νοσοκομείο και για τη μονάδα εντατικής θεραπείας είναι τρεις θέσεις, όπως ακτινολόγοι, μικροβιολόγοι, καρδιολόγοι, πνευμονολόγοι, χειρουργοί, ειδικότητες δηλαδή που τις είχε ανάγκη το Νοσοκομείο Κορίνθου, όπως επίσης και ένας γιατρός επιμελητής Β’ για το κέντρο Υγείας Κιάτου.»
Ο κύριος Τιμοσίδης σημείωσε επίσης ότι είναι σε εξέλιξη και ο διαγωνισμός για την προμήθεια ενός αξονικού τομογράφου, ενώ ολοκληρώνοντας την ομιλία του ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ έκανε λόγο για την ανάγκη αξιολόγησης του Νοσοκομείου Κορίνθου και ενίσχυσής του καθώς βρίσκεται σε ένα κομβικό σημείο όπου καλείται να αντιμετωπίσει πληθώρα περιστατικών.