23 Φεβ 2011

Κατέθεσαν τα υπομνήματα διαμαρτυρίας στον αντιπεριφερειάρχη


Τον Αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας κ. Γιώργο Δέδε, επισκέφθηκαν σήμερα τα Διοικητικά Συμβούλια των Εργατικών Κέντρων Κορίνθου και Κιάτου, καθώς και τα Διοικητικά Συμβούλια της ‘Β ΕΛΜΕ, των δασκάλων και άλλων επαγγελματικών και κοινωνικών φορέων.Οι συνδικαλιστικοί φορείς έδωσαν στον κ. Δέδε υπομνήματα με τα αιτήματα τους. Παρεμβάσεις..
έγιναν από τον Πρόεδρο του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Κορίνθου κ. Κ. Μαλανδρένη, τον Πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Κιάτου κ. Ν. Καραβά και του Προέδρου της Β ΕΛΜΕ κ. Π. Κατσούλα. Ανταπαντώντας ο κ. Δέδες στις τοποθετήσεις των Προέδρων των συνδικαλιστικών φορέων τόνισε τα εξής:
         «Θέλω να επισημάνω ότι τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι της Κορινθίας είναι πολλά και οξυμένα. Τα περισσότερα από αυτά τα αιτήματα, μού είναι γνωστά, όπως είναι γνωστές σε εσάς και κάποιες από τις απόψεις και θέσεις μου πάνω στα συγκεκριμένα ζητήματα. Εκείνο που θα ήθελα να τονίσω εγώ, με την ευκαιρία της σημερινής μας συνάντησης αλλά και της απεργιακής σας κινητοποίησης, είναι ότι αναμφίβολα υπάρχει μια δύσκολη ευρωπαϊκή και εθνική οικονομική συγκυρία. Τα βάρη αυτής της κρίσης, ωστόσο, πρέπει να κατανεμηθούν με δικαιοσύνη και αυτή την στιγμή δυστυχώς αυτοί που πληρώνουν το ΄΄μάρμαρο΄΄ ,  με επώδυνο τρόπο είναι τα χαμηλά και μεσαία εισοδήματα. Ο πρώτος και δεύτερος βαθμός αυτοδιοίκησης θα είναι σύμμαχος, στο πλευρό των εργαζομένων, των ανθρώπων που θέλουν να βρουν δουλειά. Το δικαίωμα, εξάλλου, στην απασχόληση είναι αναφαίρετο δικαίωμα όλων των εργαζομένων. Η Αυτοδιοίκηση πρέπει να αποτελεί το καταφύγιο για τον κάθε πολίτη, για τον κάθε εργαζόμενο και να εκφράζει τον παλμό, τα προβλήματα και την δυναμική της κοινωνίας .
         Δεν θα ήθελα να μείνω σε ευχολόγια. Ο στόχος μας είναι με τις ταχύτερες δυνατές διαδικασίες, στο συντομότερο δυνατό χρονικό διάστημα και με την καλύτερη δυνατή κατανομή των πόρων σε ορθολογικές προτεραιότητες να προχωρήσουμε σε ουσιαστικές επενδύσεις. Γιατί η ανάπτυξη χρειάζεται μια σειρά επενδύσεων και από τον ιδιωτικό τομέα και από το κράτος αλλά και από την Αυτοδιοίκηση».

       


Στη συνέχεια ο κ. Δέδες αναφέρθηκε στο θέμα των σχολικών κτιρίων, από τα οποία ορισμένα έχουν ωριμάσει και σύντομα θα δημοπρατηθούν και ορισμένα άλλα είναι στο στάδιο της διαδικασίας ωρίμανσης. «Στα πλαίσια αυτά και σε σχέση με τα θέματα που έθεσε η Β ΕΛΜΕ», επισήμανε ο κ. Δέδες «μπορώ να σας πω ότι πολύ σύντομα θα προχωρήσουμε στην δημοπράτηση δύο σχολείων, τα οποία έχουν ενταχθεί στο ΕΣΠΑ, είναι θέμα εβδομάδων, στην επέκταση του πρώτου Γυμνασίου- Λυκείου της Κορίνθου  και του δημοτικού σχολείου Δερβενίου .
         Επίσης, ωριμάζουμε τις μελέτες για την ένταξη δύο ακόμη σχολικών συγκροτημάτων, τα  οποία θα ενταχθούν στο ΕΣΠΑ  και ήδη έχω συνεννοηθεί  με τον Δήμαρχο Κορινθίων κ. Α. Πνευματικό να τις παραλάβει, καθώς είναι πλέον ώριμες, από τις δικές μας τεχνικές υπηρεσίες και τις διευθύνσεις του προγραμματισμού. Καταφέραμε και επισπεύσαμε τις διαδικασίες και είμαστε πια σε φάση υλοποίησης των έργων  με τους γρηγορότερους δυνατούς ρυθμούς».

         Ο κ. Δέδες αναφέρθηκε, ακόμη, στην κατασκευή του Αγωγού Φυσικού Αερίου, καθώς και στη δημιουργία βιομηχανικών περιοχών και βιοτεχνικών πάρκων, ώστε να δημιουργηθούν οι υποδομές και οι προϋποθέσεις για μια πολύπλευρη ανάπτυξη του Νομού Κορινθίας, αλλά και ευρύτερα της Περιφέρειας Πελοποννήσου.
         Κλείνοντας την παρέμβασή του ο κ. Δέδες επισήμανε στους συνδικαλιστές την ανάγκη για πιο στενή συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας, γιατί μόνο μαζί μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τα μεγάλα προβλήματα και τις προκλήσεις της εποχής.