31 Ιαν 2011

Ιστορίες αντικαπνιστικής τρέλλας !


Πρωτίστως υπεύθυνη για την επιβολή του αντικαπνιστικού νόμου είναι η δημοτική αστυνομία ..Το τελεσίγραφο εστάλη στους αρμοδίους και σύμφωνα με πληροφορίες το έλαβαν και το κοίταγαν αποσβολωμένοι για αρκετή ώρα!
Το τελεσίγραφο αναφέρεται και στις υγειονομικές υπηρεσίες ,αλλά και στο λιμενικό!Τώρα δέσαμε!
Οι χάρτες στα δημαρχεία...
ξεδιπλώθηκαν ..Με ζέση έσπευσαν να καταρτίσουν σχέδιο επιβολής ελέγχου της παράνομης πλέον νικοτίνης..
Οι δήμαρχοι κάλεσαν τους δημοτικούς αστυνομικούς ! Κι εκείνοι που δεν είχαν δημοτική αστυνομία κάλεσαν το διοικητικό προσωπικό για να έχουν ακροατήριο..
Ερωτήματα πολλά εγενήθηκαν!Ενα εξ αυτών ήταν το αυτονόητο!
Πόσοι είμαστε ; Είμαστε  άραγε αρκετοί  για να φτάσουμε στην άλλη άκρη του δήμου ; Στο δημοτικό διαμέριμα  που πληροφορίες θέλουν ένα ύποπτο καφενείο να φιλοξενεί καμιά τριανταριά μπαρουτοκαπνισμένους θαμώνες; Ποιοι θα ελέγξουν την πρωτεύουσα και ποιοι το προάστιο; Ποιοι την ταβέρνα και ποιοι την καταγγελία που βρίσκεται τριάντα χιλιόμετρα μακριά για συλλήψεις σεσημασμένων καπνιστών επ αυτοφόρο;
 Κι απο την άλλη ποια η θέση του δημοτικου αστυνομικού που θα μπει στον τεκέ και θα του απαντήσει απαθής ο κατηγορούμενος "άντε φύλαξε κανένα πεζόδρομο,γιατί λυτούς τους έχετε!" Ποια η θέση του δημοτικού οργάνου εαν ο εκνευρισμένος και καταπιεσμένος καπνιστής του πει με νόημα  "για κοίτα στον Φλοίσβο πόσοι αυτη την στιγμή μου ξεσκονίζουν το αυτοκίνητο!"Λαβωμένο το κύρος τσαλακωμένη η αξιοπρέπεια ! Θα πάρει την γόπα και θα φύγει ο αμήχανος ένστολος!
Κι αυτά αγαπητοί μου δεν είναι σενάρια!
Είναι στιγμιότυπα απο την καθημερινότητα μας,αφου μια μικρή κοινωνία είμαστε κι όλοι γνωριζόμαστε!Δεν μπορώ λοιπόν η καθόλα νομοταγής και προσφάτως παράνομη και τιποτένια να δεχθώ τον κύριο άλλης υπεύθυνης υπηρεσίας, να μου κάνει παρατήρηση,όταν τις προάλλες τον είχα δει να καπνίζει αριμανίως στο ίδιο καφέ !
Πώς θα γίνει,αναγνώστη μου;Εξεγείρομαι! Να το κόψει,να τον δω με στερητικό σύνδρομο ,να τον συμπονέσω και να παραδειγματιστώ η γυναίκα!Να μου κάνει έλεγχο όμως χωρίς να κοκκινίζει ,δεν θα το δεχθώ!
Γι αυτό παραδέχθηκα τις προάλλες τον αντιδήμαρχος του Ναυπλίου Ραφαήλ Μπαρού,ο οποίος σε συνέντευξη του είπε πως δεν πρόκειται ο δήμος να προβεί σε ελέγχους λόγω έλλειψης προσωπικού.
Κατά τα άλλα η χώρα βρίσκεται σε αναστάτωση και γόνιμη δημιουργία..Οι ταβέρνες ανοίγουν τρύπες στο κέντρο των τραπεζιών για να ρίχνονται οι στάχτες ,ενώ τα καφέ έχουν εφεύρει πρωτότυπα σταχτοδοχεία τα οποία εξαφανίζονται την ώρα υποδοχής των ενστόλων!
Βρήκαμε νέες ασχολίες για να γυμνάσουμε το μυαλό και να δραστηριοποιήσουμε την φαντασία μας!