13 Δεκ 2010

Γιώργος: «Θα στεναχωρήσουµε και βολεµένους»


Σε εβδοµάδα των παθών εισέρχεται από σήµερα η κυβέρνηση έχοντας να αντιµετωπίσει µπαράζ απεργιακών κινητοποιήσεων, για την ανατροπή όσων ίσχυαν έως σήµερα στις εργασιακές σχέσεις.Η κυβέρνηση εκτός από την έντονη αντίδραση των συνδικάτων και του πολιτικού κόσµου, έχει µπροστά της και µια σειρά από κρίσιµες ψηφοφορίες στη Βουλή οι οποίες εκ των πραγµάτων είναι επισφαλείς ως προς το αποτέλεσµά τουςλόγω της αντίδρασης που σηµειώνεται και στο εσωτερικό της Κοινοβουλευτικής Οµάδας του ΠΑΣΟΚ.


Ο Πρωθυπουργός,ο οποίος συναντάται αύριο µε τους πολιτικούς αρχηγούς, σε µια προσπάθεια µάλλον να διατηρήσει ανοιχτούς διαύλουςµε την αντιπολίτευση, παρά να εξασφαλίσει συναίνεση που µοιάζει σήµερα ανέφικτη, έσπευσε να υπενθυµίσει από το Ρέθυµνο κυρίως στους βουλευτές του ότι «έχουµε το δύσκολο έργο να αλλάξουµε τη χώρα, πρέπει να σπάσουµε τα φέουδα και να αξιοποιήσουµε το κράτος σωστά». Και πρόσθεσε µε έµφαση (µιλώντας σε ηµερίδα για τη νέα αγροτική πολιτική) για τον στόχο των επιχειρούµενων αλλαγών: «Θα στεναχωρήσουµε και βολεµένους και τους εαυτούς µας µε τις αλλαγές οι οποίες πρέπει να γίνουν».

Για τους βουλευτές


Οι αναφορές Παπανδρέου που έχουν αποδέκτεςτους βουλευτές του Κινήµατος είναι αµφίβολο αν θα µειώσουν την ένταση στο εσωτερικό της Κοινοβουλευτικής Οµάδας, καθώς ένας σηµαντικός αριθµός βουλευτών διαµαρτύρεται ότι όχι µόνο δεν είχαν ενηµέρωση για τις ανατροπές στο εργασιακό καθεστώς, αλλά λόγω των σχετικών δηλώσεων της υπουργού Εργασίας Λ. Κατσέλη είχαν µείνει µε την εντύπωση ότι οι αλλαγές αυτές αφορούν µόνο προβληµατικές επιχειρήσεις για να στηριχθούν οι θέσεις εργασίας.

Η στενή συνεργάτις του Πρωθυπουργού Ρεγγίνα Βάρτζελη όσο και ο γραµµατέας τηςΚ.Ο. Βασ. Εξαρχος, που έχουν επιδοθεί σε ένα µαραθώνιο τηλεφωνικών ή προσωπικών επαφών προκειµένου να πείσουν τους διαµαρτυρόµενους βουλευτές τόσο για την αναγκαιότητα των αλλαγών και για το επείγον της ψήφισης του πολυνοµοσχεδίου µε τις αλλαγές, εισέπραξαν έντονες αντιδράσεις από βουλευτές.

Δίνουν απαντήσεις

Για τον λόγο αυτό αναµένεται µε ιδιαίτερο ενδιαφέρον η σηµερινή συνεδρίαση του διευρυµένου ΚΤΕ των υπουργείων Οικονοµικών και Εργασίας, στη διάρκεια των οποίων ο υπουργός Οικονοµικών Γ.Παπακωνσταντίνου και η υπουργός Εργασίας Λ. Κατσέλη θα απαντήσουν σε ερωτήσεις βουλευτών πάνω στο περιεχόµενο του νοµοσχεδίου.
Κυβερνητικές πηγές πάντως, επιχειρούσαν χθες βράδυ να ωραιοποιήσουν την κατάσταση, υποστηρίζοντας ότι «δεν αναµένουν τίποτε το ιδιαίτερο στην αυριανή ψηφοφορία επί του πολυνοµοσχεδίου» την ίδια ώρα που ήταν διάχυτη η ανησυχία στο κυβερνητικό στρατόπεδο.Από τις ίδιες πηγές έγινεγνωστό ότι η Νέα ∆ηµοκρατία θα ψηφίσει ορισµένα από τα πιο κρίσιµα άρθρα του νοµοσχεδίου.


TA NEA