13 Δεκ 2010

Π.Μπεγλίτης :Αρχές Ιανουαρίου ξεκινά η κατασκευή του φράγματος του Ασωπού -Ισχύουν στο ακέραιο οι δεσμεύσεις μου για το 6ο Σ.Π

 Απαντήσεις για το μεγάλο έργο του φράγματος του Ασωπού έδωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής άμυνας Πάνος Μπεγλίτης ,κατά την διάρκεια της συν/ξης τύπου που παραχώρησε το Σάββατο στα ΜΜΕ. Ο υπουργός δήλωσε πως την προηγούμενη Πέμπτη είχε συνάντηση με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστα Σκανδαλίδη ,για το θέμα αυτό ,καθώς και με τον ειδικό γραμματέα κύριο Διβαρη.Ο κύριος Μπεγλίτης είπε συγκεκριμένα τα εξής :


"Ολοκληρώθηκε η αναγκαία διαδικασία έτσι ώστε ορισμένες αρμοδιότητες να περάσουν άμεσα  στην Περιφέρεια ,στην Τρίπολη ,για να μπορούν να εκταμιεύονται οι πόρροι για την κατασκευή του φράγματος. Αυτό σημαίνει πως ολοκληρώνονται οι απαλλοτριώσεις και οι επιτάξεις .Τελείωσε και η διαδικασία του αποχαρακτηρισμού δασικών περιοχών ,με την υπογραφή της σχετικής ΚΥΑ και απο την κυρία Μπιρμπίλη.Ειμαι βέβαιος πλέον ,ότι εντός του Ιανουαρίου ,στις αρχές της νέας χρονιάς ξεκινά η κατασκευή του έργου του φράγματος του Ασωπού."

Ο υπουργός μίλησε και για την παραχώρηση του 6ου Συντάγματος Πεζικού ..

"Παραμένω στις απόψεις που πολλές φορές έχω διατυπώσει. Ολοκληρώνουμε τον σχεδιασμό μας στο πλαίσιο της νέας δομής δυνάμεων .Είναι ένας σχεδιασμός που αφορά στα στρατόπεδα σε όλη την Ελλάδα ,με βασικό στόχο να ενισχύσουμε την επιχειρησιακή ικανότητα και αποτελεσματικότητα των ενόπλων δυνάμεων και ταυτόχρονα να εξορθολογίσουμε τις λειτουργικές δαπάνες του ΥΠΕΘΑ .Πιστεύω ότι λέγοντας αυτά ,που ισχύουν στο ακέραιο για το 6ο ΣΠ και θα υλοποιηθούν άμεσα με την καινούργια χρονιά ,ήθελα να στείλω κι ένα μηνυμα προς τους συναδέλφους μου ,ότι πάνω απο την όποια σκοπιμότητα ,πάνω απο τις επιμέρους προσεγγίσεις ,πρέπει να βάλουμε το κοινό συλλογικό καλό. Ο χώρος αυτός μπορεί να χρησιμοποιηθεί παραγωγικά, αναπτυξιακά ,δημιουργώντας τις αναγκαίες υποδομές για το Πανεπιστήμιο ,την Ασυνομική Διεύθυνση Κορινθίας ,για το νέο διοικητήριο του δήμου Κορινθίων ,την Πυροσβεστική ,για έργα υποδομής ,για αθλητικούς χώρους  .
Για πολλά χρόνια υπήρχε η αντίληψη ότι τα στρατόπεδα δίνουν ζωή στις τοπικές οικονομίες .Αυτό για μένα είναι μύθος.Δεν στηρίζονται σε καμία πραγματικότητα ,πολύ περισσότερο στις συγχρονες συνθήκες ,όπου τα κέντρα ,όπως είναι το 6ο ΣΠ ,ουσιατικά υποδέχονται και φιλοξενούν για πολύ μικρό χρονικό διάστημα τους νέους κληρωτούς ,επομένως η συμβολή στην τοπική οικονομία είναι πολύ περιορισμένη. Αντίθετα ,μέσα απο την δυναμική αξιοποίηση του 6ου ΣΠ ,η συμβολή στην τοπική οικονομία και η χρήση των νέων υποδομών απο τους φορείς της τοπικής κοινωνίας ,θα είναι σημαντικότερη. Πέρα απο συναισθηματισμούς ,πρέπει να δούμε το μέλλον. Κι εγώ ως πολιτικός , έχω ευθύνη να συμβάλλω στην χάραξη του μέλλοντος. Κι όχι να διαχειρίζομαι συναισθημετικά το παρελθόν. "