18 Σεπ 2010

ΣΤΙΣ ΗΠΑ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

Στις Ηνωμένες Πολιτείες μεταβαίνει σήμερα ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, προκειμένου να συμμετάσχει στις εργασίες της γενικής συνέλευσης του ΟΗΕ και στη συνάντηση αναφορικά με την επίτευξη των αναπτυξιακών στόχων της χιλιετίας.

Όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής, ο πρωθυπουργός θα έχει σειρά διπλωματικών επαφών καθώς και συναντήσεις με ομογενείς επιχειρηματίες. Σκοπός της συνάντησης που θα γίνει στη Ν. Υόρκη είναι να δημιουργηθούν και συνεργασίες που θα δώσουν νέα ώθηση στους αναπτυξιακούς στόχους.




Επιπλέον, ο πρωθυπουργός θα παρέμβει στη συζήτηση για την ελληνική οικονομία στο Economic Club of New York, το σημαντικότερο οικονομικό φόρουμ των ΗΠΑ, παρουσία σημαινουσών προσωπικοτήτων του οικονομικού χώρου.

Ερωτηθείς αν θα τεθούν και εθνικά θέματα κατά την επίσκεψη του κ. Παπανδρέου στις ΗΠΑ, ο κ. Πεταλωτής παρέπεμψε σε σχετική ανακοίνωση που θα υπάρξει για το πρόγραμμα και τις επαφές του πρωθυπουργού.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, την Κυριακή ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ, Μπαν Γκι-Μουν. Για ττην Τετάρτη προγραμματίζονται συναντήσεις του πρωθυπουργού με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια και τον πρόεδρο της Τουρκίας, Αμπντουλάχ Γκιουλ.

Επίσης τη Δευτέρα ο υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Δρούτσας θα συναντηθεί με τον διαπραγματευτή του ΟΗΕ, Μάθιου Νίμιτς.

Όπως τόνισε ο κ. Πεταλωτής, η επίσκεψη του κ. Παπανδρέου στις ΗΠΑ εντάσσεται στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών που θα υπάρχουν σε διεθνές επίπεδο, «πρωτοβουλίες συνεπείς στις αρχές μας που εξυπηρετούν παράλληλα τα εθνικά μας συμφέρον».

Κατά το διάστημα της παραμονής του στις ΗΠΑ, ο Γιώργος Παπανδρέου θα συναντηθεί την Τρίτη με τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν και την Πέμπτη με τον πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς και τους προεδρους της Σερβίας, της Αλβανίας και της Γεωργίας. Επιπλέον, ο πρωθυπουργός θα εκφωνήσει τη Δευτέρα ομιλία στην ολομέλεια της Συνόδου του ΟΗΕ.


Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ