5 Δεκ 2010

Νίκησαν αλλά προβλημάτισαν οι "πράσινοι"


Ο κακός Παναθηναϊκός, κυρίως του πρώτου μέρους, νίκησε 2-0 τον Πανσερραϊκό στο πλαίσιο της 13ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκας και ξέφυγε τρεις βαθμούς από τον Ολυμπιακό, που έχει ένα ματς λιγότερο (παίζει αύριο στην Καβάλα). Ο Μπουμσόνγκ στο 16΄ και ο Σισέ στο 69΄ πέτυχαν....

τα γκολ των "πρασίνων", ενώ ο διαιτητής Μάνταλος, λίγο πριν τη λήξη του ημιχρόνου, δεν είδε το καθαρό πέναλτι υπέρ του Πανσερραϊκού (απόκρουση με το χέρι του Πλεσί).


 Ο Παναθηναϊκός πίεσε από το ξεκίνημα και με καλή κυκλοφορία της μπάλας προσπαθούσε κυρίως από δεξιά, με τους Σεϊταρίδη και Νίνη να δημιουργήσει προβλήματα στον Πανσερραϊκό. Οι «πράσινοι έφταναν» σχετικά άνετα στη μεγάλη περιοχή του Ράντμαν και στο 16΄ η υπεροχή τους καρποφόρησε, έστω κι από στημένη φάση. Ο Χριστοδουλόπουλος εκτέλεσε το φάουλ λίγο κάτω από το χώρο της μεσαίας γραμμής και ο προωθημένος Μπουμσόνγκ με γυριστή κεφαλιά έδωσε το προβάδισμα στο «τριφύλλι» (1-0).

Στη συνέχεια και μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου ο Πανσερραϊκός ήταν καλύτερος και κυριάρχησε στον αγωνιστικό χώρο, απέναντι σ’ έναν Παναθηναϊκό που ήταν ανύπαρκτος στο γήπεδο.  Η μεγάλη ευκαιρία για την ομάδα του Κοκότοβιτς χάθηκε στο 30΄ με τον Νταλέ να βγαίνει μόνος του προς την εστία του Τζόρβα, αλλά το σουτ που επιχείρησε πέρασε δίπλα από το δοκάρι του γκολκίπερ των «πρασίνων».  Κάθαρο πέναλτι υπέρ του Πανσερραϊκού δεν είδε στο 40΄ ο διαιτητής Μάνταλος, όταν μετά από κόρνερ που εκτελέστηκε ο Πλεσί έδιωξε τη μπάλα με γροθιά, χωρίς να καταλογιστεί η παράβαση.

Μετά από αρκετή ώρα ο Παναθηναϊκός απείλησε στο 56΄, όταν από σέντρα του Γκοβού ο Νίνης βρέθηκε σε θέση βολής στο δεύτερο δοκάρι, αλλά η μπάλα από το σουτ που επιχείρησε σταμάτησε στο σώμα του Παπάζογλου και κατέληξε κόρνερ. Ο Πανσεραϊκός εξακολουθούσε να έχει τον έλεγχο του αγώνα, αλλά ο Παναθηναϊκός στο 66΄ έχασε μεγάλη ευκαιρία με τον Χριστοδουλόπουλο να «καθαρίσει» το παιχνίδι. Τρία λεπτά αργότερα, όμως, ο Χριστοδουλόπουλος έδωσε έτοιμο γκολ στον Σισέ, ο οποίος σε άδεια εστία δεν είχε κανένα πρόβλημα να κάνει το 2-0 και να ανεβάσει σε 13 τα προσωπικά του τέρμτα στο πρωτάθλημα.

*Το παιχνίδι διακόπηκε έξι λεπτά μετά την έναρξή του, λόγω επεισοδίων που έγιναν έξω από το ΟΑΚΑ ανάμεσα σε οπαδούς του Παναθηναϊκού και τις δυνάμεις της αστυνομίας. Τα δακρυγόνα που έπεσαν έκαναν αποπνικτική την ατμόσφαιρα και μέσα στο γήπεδο, γεγονός που ανάγκασε τον διαιτητή Μάνταλο να διακόψει το παιχνίδι, το οποίο ξεκίνησε μετά από 20 λεπτά.