17 Δεκ 2010

Δεν θα έχουμε παγοδρόμιο φέτος !


Τους λόγους για τους οποίους ο δήμος Κορινθίων, δεν θα μπορέσει φέτος να εγκαταστήσει το παγοδρόμιο ,που έδωσε χαρά πέρυσι στους νέους της πόλης μας ,εξηγεί με την παρακάτω ανακοίνωση:

Ο Δήμος Κορινθίων στις 03.12.2010 με το υπ.αριθμ: 31656 έγγραφό του, προς το Λιμενικό Ταμείο Κορίνθου, ζήτησε την παραχώρηση του χώρου της χερσαίας ζώνης του λιμένος
Κορίνθου, που σήμερα χρησιμοποιείται ως χώρος στάθμευσης αυτοκινήτων, προκειμένου να χρησιμοποιηθεί από ιδιώτη για την εγκατάσταση και λειτουργία ενός παγοδρομίου προς τέρψη των μικρών δημοτών μας με φθηνό εισιτήριο. Και συγκεκριμένα κατά την περίοδο των διακοπών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.
Με τη λειτουργία του παγοδρομίου στην πόλη μας την εορταστική περίοδο, ο Δήμος Κορινθίων ήθελε να ενισχύσει το εορταστικό κλίμα της πόλης αλλά και την τοπική αγορά προσελκύοντας πλήθος επισκεπτών με όφελος την τοπική οικονομία. Άλλωστε με την ίδια άποψη ο Εμπορικός Σύλλογος Κορίνθου είχε ταχθεί, μιας και πίστευε ότι η τοποθέτηση του παγοδρομίου μπορεί με το δικό του τρόπο να ενισχύσει την αγορά.
Δυστυχώς όμως το Λιμενικό Ταμείο Κορίνθου είχε αντίθετη άποψη και δεν παραχωρήθηκε ο χώρος.
Αποτέλεσμα όλων αυτών, είναι η πόλη μας σήμερα να στερείται της τοποθέτησης του παγοδρομίου  που η παρουσία του θα έδινε μια άλλη νότα, τις ημέρες των εορτών.