2 Δεκ 2010

Άρχισε το ξήλωμα στις σχέσεις Εκκλησίας - Κράτους ο Πανάρετος



Ο υφυπουργός Παιδείας Γιάννης Πανάρετος απέστειλε έγγραφο στην εισαγγελία Αθηνών, σχετικά με το θέμα του Τμήματος Κοινωνικής Θεολογίας, με σκοπό τη διερεύνηση τυχόν ποινικών ευθυνών όσων εμπλέκονται στο πόρισμα που εκδόθηκε μετά την Ένορκη Διοικητική Εξέταση που έγινε στο τμήμα.
Υπενθυμίζεται ότι στο Τμήμα Κοινωνικής Θεολογίας....

τα τελευταία χρόνια παρατηρήθηκαν ακραία φαινόμενα οικογενειοκρατίας που είχαν ως αποτέλεσμα το διδακτικό προσωπικό να απαρτίζεται σχεδόν αποκλειστικά από συγγενείς πάσης φύσεως. Σύζυγοι, τέκνα, γαμπροί, κουμπάροι κλπ., αποτελούσαν προσωπικό του τμήματος φαινόμενο που, όπως σημειώνεται, δεν έχει προηγούμενο στην ιστορία των Πανεπιστημίων στην Ελλάδα αλλά και διεθνώς.
Ο κ. Πανάρετος σε δηλώσεις του το περασμένο Σάββατο 27/11 στην εκπομπή του Mega και τους Ιορδάνη Χασαπόπουλο και Μανώλη Αναγνωστάκη ξεκαθάρισε τις προθέσεις του τονίζοντας "ενώ η οικογενειοκρατία των Ελληνικών ΑΕΙ ήταν γνωστή στο ΥΠΕΠΘ εδώ και χρόνια δεν γινόταν τίποτε; (...) Ε, τώρα είμαι εγώ εδώ".
Ο υφυπουργός, έχει προτείνει την κατάργηση του τμήματος, εκτιμώντας ότι η λειτουργία του, ως ανεξάρτητου, με τα γνωστικά αντικείμενα που θεραπεύει, δεν δικαιολογείται επιστημονικά, αφού καλύπτεται επαρκώς από το Τμήμα Θεολογίας του Πανεπιστημίου και ζήτησε την γνώμη του πρύτανη να μη περιληφθεί το εν λόγω τμήμα στο μηχανογραφικό των Πανελληνίων εξετάσεων του επομένου έτους και να ενταχθούν οι φοιτητές του στο τμήμα Θεολογίας του Πανεπιστημίου.
Αν και οι αρχές απάντησαν αρνητικά, η απόφαση να κλείσει το τμήμα συγχωνεύοντας το σε αυτό της Θεολογίας είναι στα χέρια του Υπουργείου, το οποίο μέχρι στιγμής δεν έχει λάβει οριστική απόφαση.
newpost.gr