16 Νοε 2010

Αθηνά Κόρκα:Ο πολίτης δεν υποκύπτει σε εκβιαστικά κυβερνητικά διλλήματα


Η πρ. Βουλευτής Κορινθίας κα Αθηνά Κόρκα δήλωσε  μετά το πέρας του δεύτερου γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών.
« Οι αυτοδιοικητικές εκλογές είχαν δύο διαστάσεις, την αυτοδιοικητική  και την πολιτική. Οι πολίτες είχαν την ευκαιρία με την ψήφο τους να εκπέμψουν μηνύματα.
   Το πρώτο βασικό μήνυμα που...

εξέπεμψαν οι πολίτες είναι η αποχή. Η αποχή των ψηφοφόρων από την εκλογική διαδικασία σημαίνει πολλά και πρέπει να μας απασχολήσει όλους. Μια συνειδητή επιλογή έκφρασης της διαμαρτυρίας και της αποδοκιμασίας που επαναλαμβάνεται στις τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις. Αυτή την φορά βέβαια ξεπέρασε το 65% του εκλογικού σώματος μαζί με τα άκυρα και τα λευκά. Αυτό πρέπει να μας προβληματίσει όλους.
   Δείχνει επίσης, ότι ο πολίτης δεν υποκύπτει σε εκβιαστικά κυβερνητικά διλλήματα. Πόσο μάλιστα τώρα που οι πολίτες είναι απογοητευμένοι από τα σκληρά μέτρα, που επωμίζεται κάθε οικογένεια.
  Να θυμηθούμε, ότι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ σ’ αυτές τις αυτοδιοικητικές εκλογές ξεκίνησε χαρακτηρίζοντατες κατ’ αρχή δημοψήφισμα στο θεσμό, αμέσως μετά ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση και στο δεύτερο γύρο επέστρεψε στον αυτοδιοικητικό χαρακτήρα των εκλογών.
   Ο πολίτης όμως έδωσε μήνυμα στην κυβέρνηση, με την μείωση στο ποσοστό του ΠΑΣΟΚ από τις εθνικές εκλογές του 2009. Από την άλλη  όσο αφορά την Νέα Δημοκρατία, το εκλογικό σώμα έδωσε μείωση της διαφοράς της από το ΠΑΣΟΚ, που σημαίνει, ότι μέσα σ’ ένα χρόνο η «λαβωμένη» Νέα Δημοκρατία από της εθνικές εκλογές του 2009 ανασυντάσσεται και επανέρχεται στο προσκήνιο. Δίνει την εικόνα πολιτικής ανάκαμψης και επαναφοράς. Απαιτείται βέβαια να καταβληθεί συνεχής προσπάθεια βελτίωσης.     
   Συγχαίρω όλους τους υποψήφιους που συμμετείχαν στις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές.
   Συγχαίρω αυτούς που εξελέγησαν και εύχομαι κάθε επιτυχία στους στόχους που έθεσαν για το καλό του κάθε δήμου και της περιφέρειας, που θα υπηρετούν την ανάπτυξη και αναβάθμιση της Κορινθίας.
                                                                                           Γραφείο τύπου