4 Νοε 2010

Νικος Ταγαρας :«…η φιλοδοξία δεν είναι αυτοσκοπός, θέλουμε να εξακολουθήσουμε να είμαστε άνθρωποι»


Ο Νομάρχης και υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας, με τον συνδυασμό «Δυνατή Πελοπόννησος» Νίκος Ταγαράς, μίλησε την Τετάρτη 3 Νοεμβρίου 2010, στο Δημοτικό Θέατρο στην Κόρινθο παρουσία του υποψηφίου Περιφερειάρχη Δημήτρη Δράκου και πλήθος κόσμου οι οποίοι τον αγκάλιασαν και τον τίμησαν με την παρουσία τους, σε μια συγκέντρωση που ήταν γεμάτη συγκίνηση και αγάπη....

Ο λόγος του βαθιά ανθρώπινος, άγγιξε τις ψυχές και προκάλεσε συγκίνηση σε όλους. Οι φετινές εκλογές γίνονται σε περίοδο οικονομικής κρίσης και τα προβλήματα είναι κοινά για όλους. «Σε μια εποχή που οι αξίες δοκιμάζονται και τα πρότυπα καταρρέουν, χρειαζόμαστε την παρουσία, το λόγο, τη σκέψη, τη δημιουργικότητα ανθρώπων, με σταθερή και αδιαπραγμάτευτη στάση πάντα».
Στα οκτώ χρόνια της θητείας μου στη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Κορινθίας, με λεπτούς χειρισμούς όπου χρειάστηκε, με σωστό σχεδιασμό, προετοιμασία, παρακολούθηση και ετοιμότητα, αξιοποιήσαμε κάθε ευκαιρία και πετύχαμε την χρηματοδότηση έργων πνοής για την Κορινθία. Έχοντας πάντα ως επίκεντρο της δράσης μας τον άνθρωπο, επενδύσαμε στην παιδεία, στην αγροτική ανάπτυξη, στον τουρισμό, στον πολιτισμό, στην υγεία, στην προστασία του περιβάλλοντος, στις νέες τεχνολογίες και στην καθημερινότητα των πολιτών.
Η κατασκευή του Φράγματος Ασωπού προϋπολογισμού 58.750.000 ευρώ, είναι το μεγαλύτερο αναπτυξιακό έργο στο νομό, το οποίο εξυπηρετεί σημαντικές ανάγκες, αφού είναι τεράστιες οι ποσότητες που θα διοχετευθούν και σημαντικές οι δυνατότητες ανάπτυξης στο μέλλον. Νερά τα οποία δεν είναι μόνο για άρδευση, αλλά μπορούν να χρησιμοποιηθούν και για ύδρευση.
Ο Νίκος Ταγαράς έκανε αναφορά σε έργα και παρεμβάσεις που έχουν γίνει στον Δήμο Κορινθίων όπως το αντιπλημμυρικό έργο του Ξηριά όπου εξασφαλίζεται η αντιπλημμυρική θωράκιση της Κορίνθου, οι σημαντικές παρεμβάσεις στο Λιμάνι της Κορίνθου, με την επέκταση της προβλήτας και την εκβάνθιση της λιμενολεκάνης, με στόχο την βελτίωση της λειτουργικότητας των υποδομών.
Με τον φωτισμό του κάστρου του Ακροκορίνθου αξιοποιήθηκε ένα σημείο αναφοράς του Κορινθιακού Πολιτισμού, ενώ υπήρξαν και άλλες παρεμβάσεις, όπως προστασία-ανάδειξη Αρχαιολογικού χώρου Αρχαίου Λιμανιού Λεχαίου και της Παλαιοχριστιανικής βασιλικής του Αγίου Λεωνίδη.
Ουσιαστικές παρεμβάσεις έγιναν στον τομέα της εκπαίδευσης σε όλο το νομό, με την κατασκευή 16 νέων Σχολείων, 188 νέες αίθουσες διδασκαλίας συνολικού προϋπολογισμού 38.491.059 ευρώ. Όπως το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο και Νηπιαγωγείο Κορίνθου, που είναι το πρώτο ιδιόκτητο σχολείο για παιδιά με ειδικές ικανότητες στην Κόρινθο, καθώς και η κατασκευή του ΕΕΕΕΚ σε επίπεδο Γυμνασίου και Λυκείου. Επίσης, δημοπρατούμε την κατασκευή του νέου Δημοτικού σχολείου και Νηπιαγωγείου Αρχαίας Κορίνθου, ενώ πετύχαμε την οριστική ένταξη στο ΕΣΠΑ της νέας πτέρυγας του 1ου Γυμνασίου – 1ου Λυκείου Κορίνθου.
Υλοποιήσαμε μια μεγάλη παρέμβαση στο ποδοσφαιρικό γήπεδο Συνοικισμού Κορίνθου, όπου κατασκευάσαμε νέα αποδυτήρια, τον ηλεκτροφωτισμό του γηπέδου και ολοκληρώσαμε τις εργασίες για την τοποθέτηση συνθετικού τάπητα και περίφραξης.
Καταβάλαμε ουσιαστικές προσπάθειες για την υδροδότηση της πόλης της Κορίνθου. Με πολύ σημαντικά έργα που υλοποιήθηκαν και υλοποιούνται στο Δήμο Στυμφαλίας, συμβάλαμε καθοριστικά, ώστε να υδροδοτείται σήμερα η Κόρινθος από τις πηγές της Στυμφαλίας. Κινηθήκαμε με υπευθυνότητα και προσεκτικούς χειρισμούς, χωρίς εντάσεις. Επιδιώξαμε και πετύχαμε την κοινωνική συναίνεση. Αναδείξαμε τη συνεργασία και τη σύνθεση απόψεων  ως προϋπόθεση για τη λύση του προβλήματος.
Όλα αυτά τα χρόνια έχουμε χτίσει μια σχέση εμπιστοσύνης μεταξύ μας. Το έργο μας είναι έργο συλλογικό και ανήκει στους πολίτες της Κορινθίας. Κινηθήκαμε και κινούμαστε στα πλαίσια του σεβασμού και της αξιοπρέπειας. Έχουμε μάθει να σεβόμαστε όλες και όλους και το κάνουμε σε κάθε περίοδο στην διάρκεια όλης της ζωής μας και όλης της διαδρομής μας. Σας ευχαριστώ από την καρδιά μου για όλη την στήριξη και την εμπιστοσύνη. Από όλους εσάς που με εμπιστεύεσθε και με στηρίζετε όλα αυτά τα χρόνια, πήρα τη δύναμη για να συνεχίσουμε μαζί για μια Δυνατή Πελοπόννησο. Να δώσουμε μαζί τον αγώνα για το μέλλον του τόπου μας στη νέα πραγματικότητα που διαμορφώνει ο Καλλικράτης. Σ΄ αυτές τις εκλογές η αυτοδιοίκηση αλλάζει. Συμπορεύομαι μαζί με τον φίλο, το Νομάρχη Μεσσηνίας, Πρόεδρο της ΕΝΑΕ και υποψήφιο Περιφερειάρχη Δημήτρη Δράκο, με τον οποίο έχουμε συνεργαστεί όλα αυτά τα χρόνια στην αυτοδιοίκηση. Έχουμε κοινό όραμα και στρατηγική ανάπτυξης για την Περιφέρεια Πελοποννήσου. Αξιοποιούμε την εμπειρία μας στην Αυτοδιοίκηση, δίνουμε προοπτική ανάπτυξης, για μια Δυνατή Πελοπόννησο.