4 Οκτ 2010

ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΝΕΑΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΚΑΛΛΙΘΕΑ



ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ
(Κατασκευή νέας πλατείας στην Καλλιθέα παρά τη θέση ΒΑΡΧΑΡΤ)

    Η Δημοτική Αρχή συνεχίζει με αμείωτο ενδιαφέρον  τις αναπλάσεις  στις γειτονιές και την περιφέρεια του Δήμου Κορινθίων. Την περίοδο αυτή  εκτελείται το έργο  κατασκευής νέας πλατείας στην  συνοικία της Καλλιθέας Μπαθαρίστρας  συνολικού προϋ/σμού 350.000 € από δημοτικούς πόρους. Το ποσοστό έκπτωσης που  δόθηκε στη δημοπρασία είναι 50,77%  και η προθεσμία  ολοκλήρωσης των εργασιών  είναι 4 μήνες.
    Η θέση της πλατείας είναι στην είσοδο της  εν λόγω συνοικίας , παρά  την θέση ΒΑΡΧΑΡΤ. Η έκταση  που θα καταλάβει το όλο έργο είναι  5.632 τ.μ. Σύμφωνα με την τεχνική μελέτη οι προβλεπόμενες εργασίες  αφορούν  αθλητικό κέντρο και πλατεία.  Ειδικότερα:
-Χώρους αθλοπαιδιών με δύο γήπεδα  μπάσκετ και τένις, μίνι σόκερ
-Παιδική χαρά με σύγχρονα και  λειτουργικά όργανα
-Αναψυκτήριο
-Δενδροφυτεύσεις
-Χώρο στάθμευσης αυτοκινήτων.
    Παράλληλα  τις προσεχείς ημέρες θα  κατεδαφιστεί  το κτίριο φάντασμα της τέως βιομηχανίας χαρτοποιίας ΒΑΡΧΑΡΤ και η περιοχή θα  αποδοθεί στους νέους ιδιοκτήτες που προβλέπονται από το σχέδιο πόλης  Μπαθαρίστρας. Έτσι δημιουργείται ένας ανοικτός ορίζοντας στον οικισμό της Καλλιθέας , ενώ επιπρόσθετα η περιοχή θα απαλλαγεί από τα φαινόμενα   συγκέντρωσης περιθωριακών  ατόμων .
    Τέλος  τοποθετούνται τα φωτιστικά σώματα  κατά μήκος του δρόμου  που οδηγεί  από την γέφυρα της ΝΕΟΑΚ μέχρι τον οικισμό , γεγονός που με την ολοκλήρωση του έργου θα αλλάξει την όψη  στην  είσοδο της Καλλιθέας.
    Οι κάτοικοι του οικισμού βλέπουν να εκπληρώνονται οι υποσχέσεις της Δημοτικής Αρχής η μία μετά την άλλη (αποχέτευση λυμάτων, αποχέτευση ομβρίων,  διανοίξεις δρόμων, ολοκλήρωση σχεδίου πόλης-πράξης εφαρμογής, κλπ).
     Αυτά προς το παρόν και έπεται συνέχεια  για την ευρύτερη περιοχή της Μπαθαρίστρας, με νέα πλατεία  στον Άγιο Ταξιαρχη Νεαπολης.