8 Σεπ 2010

ΑΣΠΙΡΙΝΕΣ ...ΤΕΛΟΣ!ΜΕΓΑΛΕΣ ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ ΣΤΑ ΦΑΡΜΑΚΑ

Αδειάζουν μέρα με τη μέρα τα ράφια των φαρμακείων, καθώς όπως υποστηρίζουν οι ίδιοι οι φαρμακοποιοί παρατηρούνται προβλήματα στην τιμολόγηση των σκευασμάτων. Την ίδια στιγμή καταγγέλλουν ότι επανεξάγονται φάρμακα, στα οποία παρουσιάζεται έλλειψη.

«Περισσότερα από 200 φάρμακα υπολογίζεται ότι λείπουν από τα ράφια των φαρμακείων» δηλώνει στο «Βήμα» ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής (ΦΣΑ), Κ. Λουράντος.
Ανάμεσά τους ογκολογικά φάρμακα και άλλα που χορηγούνται για την αντιμετώπιση καρδιαγγειακών, γαστρεντερολογικών και νευρολογικών προβλημάτων. «Μέχρι και η ασπιρίνη λείπει από αρκετά φαρμακεία. Σήμερα, η ελληνική αγορά κινείται με το στοκ των φαρμακείων», αναφέρει ο κ.Λουράντος.
Οι εκπρόσωποι των φαρμακοποιών αποδίδουν την κατάσταση αυτή στην «... αντιφατική τιμολογιακή πολιτική της κυβέρνησης, στον μη έλεγχο των παράλληλων εξαγωγών και στην ανεπαρκή λήψη μέτρων για την επάρκεια φαρμάκων για τον ελληνικό λαό».
Ελλείψεις και στα νοσοκομεία
Χωρίς σύριγγες, γάζες και άλλο υγειονομικό υλικό κινδυνεύουν να μείνουν και τα δημόσια νοσοκομεία, καθώς οι προμηθευτές προχώρησαν σε αναστολή των παραδόσεων στα Νοσοκομεία «Ευαγγελισμός», «Αττικόν» και Κρατικό Νίκαιας, έπειτα από σχετική απόφαση της γενικής συνέλευσης του Πανελλήνιου Συλλόγου Προμηθευτών Ιατρικών Ειδών.
Η απόφαση αυτή ελήφθη, όπως λένε οι ίδιοι, εξαιτίας της παρατεινόμενης εκκρεμότητας με την εξόφλησή τους. Η διοίκηση του συλλόγου καταγγέλλει ότι οδηγήθηκε σε αυτή την απόφαση καθώς οι υπεύθυνοι του υπουργείου Υγείας αθέτησαν τις υποσχέσεις που είχαν δώσει τον περασμένο Ιούλιο.
Πηγή :Newsroom ΔΟΛ