8 Σεπ 2010

ΚΩΣΤΑΣ ΚΟΛΛΙΑΣ :ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΤΟΥ ΚΟΛΩΝΑΚΙΟΥ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΙΣΘΑΝΟΝΤΑΙ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΜΕΝΟΙ

Με αφορμή την αλλαγή ηγεσίας στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, έπειτα από τον ανασχηματισμό ο Βουλευτής Κορινθίας κ. Κώστας Κόλλιας έκανε το ακόλουθο σχόλιο:
«Η αλλαγή της ηγεσίας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, αλλά και ο σαρωτικός χαρακτήρας του ανασχηματισμού, αποτελούν ομολογία αποτυχίας της Κυβέρνησης, ιδιαίτερα στον αγροτικό τομέα, αφού το ΥΠΑΑΤ είναι το μόνο Υπουργείο του οποίου η ηγεσία αντικαταστάθηκε στο σύνολό της.

Οι «αγρότες του Κολωνακίου» θα πρέπει να αισθάνονται ικανοποιημένοι, αφού η Αθήνα εκπροσωπείται άριστα στο ΥΠΑΑΤ δια του νέου Υπουργού και της Υφυπουργού. Δυστυχώς φαίνεται ότι ο Πρωθυπουργός, απορροφημένος από τις μεταμεσονύκτιες διαβουλεύσεις για τον ανασχηματισμό, λησμόνησε την αναγκαιότητα εκπροσώπησης του αγρότη και της Περιφέρειας, η οποία ήταν πάγια πρακτική στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.
Ο αγροτικός τομέας είναι εργαλείο περιφερειακής ανάπτυξης και κοινωνικής ισορροπίας. Η βαθιά και αμοιβαία αλληλεξάρτησή του με κάθε άλλη εθνική πολιτική, αλλά και οι εξειδικευμένες θεματικές, απαιτούν πολιτικό προσωπικό με εμπειρία στο συγκεκριμένο αντικείμενο. Οι κοινοτικές και εθνικές πολιτικές, τα επενδυτικά προγράμματα, δημόσια και ιδιωτικά, το γεωργοασφαλιστικό, τα ανοιχτά συνεταιριστικά και συνδικαλιστικά θέματα, τα ζητήματα διατροφής και δημόσιας υγείας, οι περιβαλλοντικές διαστάσεις – όλα αυτά χρήζουν άμεσης πολιτικής διαχείρισης.
Η νέα ηγεσία του ΥΠΑΑΤ δεν έχει ποτέ ασχοληθεί ούτε με τα πιεστικά προβλήματα των αγροτών, ούτε με τα κρίσιμα, εθνικής εμβέλειας ζητήματα που άπτονται του αγροτικού τομέα. Βεβαίως η κυβερνητική πολιτική δεν πρόκειται να αλλάξει επειδή αλλάζουν τα πρόσωπα. Η διαφορά είναι ότι η άγνοια της νέας ηγεσίας θα εντείνει την αδράνεια του Υπουργείου και οι αγρότες μας δεν έχουν την πολυτέλεια να περιμένουν.»