8 Σεπ 2010

"ΥΠΟΓΕΙΑ ΡΕΥΜΑΤΑ" ΚΑΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΕΡΙΕΡΓΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ "ΠΡΟΙΚΑ" ΤΟΥ ΒΥΤΙΝΙΩΤΗ

Με πολύ ενδιαφέρον παρατηρούμε τα προεκλογικά δρώμενα στο δήμο Βέλου Βόχας .
Τα υπόγεια ρεύματα δίνουν και παίρνουν καθημερινά και παρουσιάζουν διαφορετικές «τάσεις» ανάλογα με τις διαθέσεις ,τις εντυπώσεις και τους υπολογισμούς.
Ο τοπικισμός έχει αναζωπυρωθεί για τα καλά ,στα στρατόπεδα στοιχίζονται για να μετρηθούν πόσοι είναι και όλοι εποφθαλμιούν το συνδυασμό του Χάρη Βυτινιώτη ,εκτός  βεβαίως του Θεόδωρου Λαμπρόπουλου που παραδοσιακά του έχει επιβληθεί το «άβατο».
Οι μέρες ξημερώνουν με δήθεν συναντήσεις και κλείσιμο συμβούλων ,συνήθως στο Βραχάτι ,που μετατρέπεται σε πεδίο συμφωνιών και τόπο ιντριγκαδόρικο. Οι νύχτες της Βόχας δημιουργούν συγκεντρώσεις οι οποίες όμως δεν καταλήγουν πουθενά. Και κατόπιν ξεκινά το γαιτανάκι, τα ερωτήματα και οι επευφημίες. Τα «βρήκε» ο Λιούτρης με τον Βυτινιώτη φώναζαν τα πτηνά της νύχτας ..Ο αλέκτωρ μόλις ξημέρωσε ελάλησε αλλιώς   ..Κι εν προκειμένω εκείνος ήταν ο πρώην δήμαρχος του Βέλου που  διεμήνυσε πως «δεν συμμετέχει σε συνδυασμούς ήττας» εννοώντας αυτόν του νυν δημάρχου και συνενούμενου συμπολίτη.
Κι ενώ στα  καφενεία έδινε κι έπαιρνε το τελεσίγραφο , αφήσανε τον πρώην   και πιάσανε τα στελέχη …Ο επικεφαλής σκεφτότανε πώς θα επιβληθεί σε τούτη την αντάρα και πώς θα βάλει χαλινάρι δίχως δράση;
Τα σχόλια συνεχίζονται ,το ίδιο και οι δηλώσεις οι επίσημες  που οργίσανε τον πρώην άρχοντα του Βέλου. Για σύμπραξη μίλησε ο δήμαρχος της Βόχας και για προξενιό που επετεύχθη !Άλαλος κοιτούσε τα πρωτοπαλίκαρα στα μάτια και αναρωτιόταν πώς επετεύχθη η προδοσία τούτη και τι ώρα; Μετρούσε τις δυνάμεις του και όρκο έδινε πως δεν θα πάρει την βαριά δήλωση πίσω! Και πώς θα μπορούσε άραγε;Πώς να δικαιολογήσει την ηχηρή του είσοδο ,ως αμνός επί σφαγή, σε ψηφοδέλτιο ήττας ,όπως ο ίδιος το είχε κατονομάσει; Σε αδιέξοδο λοιπόν απόψε τους δικούς του συμμαζεύει ..Κι εκεί στης Στιμάγκας τα μέρη θα στήσει τον συνδυασμό ,εμπόδιο  να γίνει στους δυο εστεμμένους ..
Πάντως με χάρη ορκίζεται πως δεν θα γίνει δεκανίκι κανενός !Ίδωμεν άρχοντα πρώην!