12 Σεπ 2010

Γ.ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ:Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ

Δύο εξαγγελίες ξεχώρισαν από την ομιλία του πρωθυπουργού. Πρώτον ότι θα δοθεί η δυνατότητα να κλείσουν όλες οι ανέλεγκτες χρήσεις, καθώς και οι υποθέσεις που εκκρεμούν στα δικαστήρια, με ένα νέο θεσμικό πλαίσιο που αίρει τη υφιστάμενη σήμερα δυνατότητα να χρησιμοποιείται η δικαστική προσφυγή ως μέσο φοροαπαλλαγής. Δεύτερον ανακοίνωσε την μείωση του συντελεστή φορολόγησης των αδιανέμητων κερδών από το 24% στο 20% σε έναν χρόνο, από 1η Ιανουαρίου 2011.
Πόσο αποτελεσματικές θα είναι οι εξαγγελίες του πρωθυπουργού, θα κριθεί στην πράξη, ενώ την Κυριακή στη συνέντευξη Τύπου στη μία το μεσημέρι θα κληθεί να διευκρινίσει τα ασαφή τους σημεία.
Ο κ.Παπανδρέου πάντως, απέστειλε και πολιτικά μηνύματα. «Η μάχη αυτή δεν θα είναι μάχη που θα κερδίσει ή θα χάσει ο πρωθυπουργός ή η κυβέρνησή του. Αυτή την μάχη ή θα την κερδίσουμε όλοι μαζί, ή θα βουλιάξουμε όλοι μαζί», είπε με νόημα, τονίζοντας ότι «η πρόκληση δεν είναι κομματική, είναι πατριωτική».

Άσκησε έμμεση κριτική στην ηγεσία της ΝΔ και της Αριστεράς υπογραμμίζοντας: «Ωραία θα ήταν να διώχναμε την τρόικα και μαζί, ως δια μαγείας, να διώχναμε τα προβλήματά μας. Δυστυχώς υπάρχουν πολλοί που προσπαθούν να πουλήσουν αυτή την ιδέα ως σοβαρή και υπεύθυνη. Είναι αυτοί που δε θέλουν να αλλάξουν τα πράγματα. Είτε για να θάψουν τις δικές τους ευθύνες, είτε για να αποτρέψουν αλλαγές, αλλαγές που θα ανατρέψουν κατεστημένα και συμφέροντα, συμφέροντα τα οποία οι ίδιοι εκπροσωπούν».

Ο πρωθυπουργός τέλος, επανέλαβε τη δέσμευσή του για έναν νέο εκλογικό νόμο, που να κόβει, όπως είπε, τον ομφάλιο λώρο πολιτικής και οικονομικής εξουσίας.

Και απάντηση για το... παπούτσι

Έμμεση αναφορά και στην επίθεση με παπούτσι που δέχθηκε λίγες ώρες νωρίτερα κατά την έξοδό του από τον χώρο της ΔΕΘ έκανε ο πρωθυπουργός στην αρχή της ομιλίας του. «Σε πείσμα όσων καιροφυλαχτούν και θέλουν να διασύρουν τη χώρα στο εξωτερικό, τα καταφέραμε και θα τα καταφέρουμε», σημείωσε εκτός κειμένου, ότι μετά και από την πληροφόρηση που είχε από συνεργάτες του ότι η επίθεση ήταν προσχεδιασμένη, με την συμμετοχή και δημοσιογράφων του πρακτορείου BBC.
ΠΗΓΗ:real.gr