12 Σεπ 2010

Ο Λ. ΠΑΠΑΔΗΜΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ σύμβουλος του Πρωθυπουργού αναλαμβάνει ο κ. Λ. Παπαδήμος, τέως αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και πρώην διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος. Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, ο συμβουλευτικός ρόλος του κ. Παπαδήμου συμφωνήθηκε ύστερα από εκτενή συνομιλία που είχε μαζί του ο πρωθυπουργός κ. Γ. Παπανδρέου την περασμένη Πέμπτη και αναμένεται να ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες από το Μέγαρο Μαξίμου.
Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι ο κ. Παπαδήμος θα έχει συμβουλευτικό ρόλο σε θέματα μακροοικονομικής, διαρθρωτικής πολιτικής, χρηματοπιστωτικών αγορών και τραπεζικού συστήματος. Ειδικότερα, θα ασχοληθεί με τον σκληρό πυρήνα του
διαρθρωτικού οικονομικού προβλήματος της χώρας και την προσπάθεια επιστροφής της ελληνικής οικονομίας σε αναπτυξιακή τροχιά. Επίσης, θα αξιοποιηθεί η πολύτιμη εμπειρία του στα θέματα του χρηματοπιστωτικού και τραπεζικού κλάδου. Ο κ. Παπαδήμος αναφέρεται ότι δεν θα εγκατασταθεί στο Μέγαρο Μαξίμου, αλλά θα παραμείνει στο γραφείο που διατηρεί στην Τράπεζα της Ελλάδος ως πρώην διοικητής.