14 Ιουλ 2021

Σύλλογος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Κορινθίας: Καμιά ποινικοποίηση της ελεύθερης έκφρασης των πολιτικών απόψεων


Σε ανακοίνωσή του ο σύλλογος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Κορινθίας αναφέρονται τα εξής: Η είδηση ότι ο συνάδελφος και μέλος του σωματείου μας -  που υπηρετεί την θητεία του στη Λέσβο στο 98 ΤΕΘ - βγήκε δημοσίως  και στήριξε συνάδελφό του φαντάρο γιατρό που τιμωρήθηκε γιατί «εξέφρασε πολιτική  άποψη», μας γέμισε περηφάνια.

  Μας γέμισε περηφάνια γιατί ακολουθεί το δρόμο του δίκιου, γιατί όπως και στην υπόλοιπη ζωή τους έτσι και στο στρατό τα παιδιά μας έχουν δικαιώματα και πρέπει να τα διεκδικούν, γιατί ένα από αυτά είναι η ελεύθερη έκφραση της πολιτικής άποψης! 

Ο συνάδελφος μας κάνει περήφανους γιατί αποκρούει τη λογική που θέλει το στρατό «μεγάλο σχολείο για τη ζωή» μιας και μαθαίνει τους νέους - όχι τη συνειδητή πειθαρχία - αλλά  να σκύβουν το κεφάλι και να μη βγάζουν άχνα, ακόμα και όταν παραβιάζονται κατάφορα τα δικαιώματά τους.

Αντίθετα, η είδηση ότι τιμωρήθηκε με ποινή φυλάκισης 15 ημερών  για την παραπάνω πράξη, επειδή υπερασπίστηκε το δικαίωμα του συναδέλφου να εκφράσει τις πολιτικές του απόψεις, μας γέμισε οργή!

Η κυβέρνηση έχει πολύ μεγάλες ευθύνες για την απαράδεκτη και καταδικαστέα συμπεριφορά της συγκεκριμένης διοίκησης, απέναντι στους στρατιώτες θητείας. Αποτελεί κατάφορη παραβίαση των δικαιωμάτων τους, τα οποία διατηρούν στο ακέραιο και κατά τη διάρκεια της θητείας τους, και αφορούν την ελεύθερη έκφραση των πολιτικών τους απόψεων.

Την ώρα που η κυβέρνηση κάνει τα στραβά μάτια στα κηρύγματα μίσους και τη φασιστική λογική ενάντια στα θύματα των πολέμων, που αναπαράγονται μέσα στα στρατόπεδα ακόμα και από στελέχη των ενόπλων δυνάμεων, πάει πολύ να διώκονται τα παιδιά που εκφράζουν την γνώμη τους ενάντια στον πόλεμο, την αλλαγή συνόρων, την αλληλεγγύη τους στους πρόσφυγες και μετανάστες!


·         Να ακυρωθεί η τιμωρία του συναδέλφου και όλων των υπόλοιπων φαντάρων.


·         Καμιά ποινικοποίηση της ελεύθερης έκφρασης των πολιτικών απόψεων.