1 Ιουλ 2021

"Θέλετε να σας ξανακλείσουμε και να χρεοκοπήσετε";


"Η ελευθερία είναι σκλαβιά, ο πόλεμος είναι ειρήνη, η άγνοια είναι δύναμη".

Τζορτζ Οργουελ, "1984"

"Θέλετε να σας ξανακλεισουμε και να χρεοκοπήσετε;". Ο εκβιασμός σε μορφή ερώτησης του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων Αδωνι Γεωργιάδη προς καταστηματάρχη που διαμαρτυρήθηκε για τα μέτρα, είναι πολύ...

χαρακτηριστικός της κυβερνητικής κουλτούρας, που παραπέμπει στη δυστοπική προφητεία του Οργουελ.

►Ο αυταρχισμός είναι προοδευτισμός: Όλα γίνονται προς όφελος του λαού, αλλά, αν ο λαός δεν καταλαβαίνει το καλό του, θα αναγκαστεί να συμμορφωθεί. Και όποιος ιδιοκτήτης καταστήματος εστίασης έχει αντιρρήσεις, ας δώσει τα κλειδιά στον Αδωνι - το έχει πει εδώ και καιρό.

►Η προπαγάνδα είναι αλήθεια: Μπορεί τα νούμερα να μη βγαίνουν, για να τεκμηριωθεί το success story των εμβολιασμών, αλλά πρόκειται για θρίαμβο γιατί το πιστεύουν στο Μέγαρο Μαξίμου και το φωνάζουν τόσα ΜΜΕ. Μπορεί αυτοί που δεν πείθονται να εμβολιαστούν να παραμένουν πολλοί, αλλά το πρόβλημα είναι ο Πολάκης

►Οι 18.000 είναι 950.000: Ρεκόρ ραντεβού κλείστηκαν από νέους 18-25 μετά την ανακοίνωση για το freedom pass. Επομένως, η ιδέα της κυβέρνησης ήταν μεγαλειώδης. Μέσα σε μια μέρα κλείστηκαν 18.000 ραντεβού για εμβολιασμό. Οι νέοι σε αυτή την ηλικία είναι περίπου 950.000. Μην τα συνδέουμε.

►Το μπάχαλο είναι κανονικότητα: Ακόμη και η "Καθημερινή" είναι επιφυλακτική, για το πώς θα εφαρμοστεί στην πράξη ο διαχωρισμός των κλειστών χώρων, σε αμιγείς που θα δέχονται μόνο εμβολιασμένους και μεικτούς που θα δέχονται και ανεμβολίαστους, αλλά η κριτική της αντιπολίτευσης είναι εκ του πονηρού.

►Έχουμε τείχος ανοσίας κι ας μην έχουμε. Το ορόσημο του Σεπτεμβρίου για τον εμβολιασμό του 70-80% του πληθυσμού έχει ήδη χαθεί, αλλά σύμφωνα με το κυβερνητικό αφήγημα όλα βαίνουν καλώς και είμαστε οι πρώτοι των πρώτων στον πλανήτη. Μπορεί η μετάλλαξη Δέλτα να σαρώνει, αλλά τα μέτρα χαλαρώνουν. Και μπορεί ο ΠΟΥ να συστήνει χρήση μάσκας παντού, αλλά εμείς τη βγάζουμε στους εξωτερικούς χώρους, γιατί ξέρουμε κάτι παραπάνω.  

►Το παρελθόν είναι παρόν: Για όλα τα δεινά που μαστίζουν τη χώρα φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ. Και χρειάζεται σκληρή και δυναμική αντιπολίτευση στην κυβέρνηση Τσίπρα. Γιατί πήγαν να μας βγάλουν από την ευρωζώνη με το δημοψήφισμα και μας έκαναν πολλά άλλα ακόμη, που δεν πρέπει να τα ξεχνάμε. Επ αυτού έχει πει πάλι κάτι σοφό ο Οργουελ: «Όποιος ελέγχει το παρελθόν, ελέγχει το μέλλον. Όποιος ελέγχει το παρόν, ελέγχει το παρελθόν».

►Η αλαζονεία είναι μέτρο: Τι κι αν παίρνει την πεθερά του ο Κ. Μητσοτάκης σε επίσημη επίσκεψη στην Αίγυπτο. Τι κι αν παίρνει το γιο του σε επίσημη επίσκεψη στο Ισραήλ. Τι κι αν ανακαινίζει το Μέγαρο Μαξίμου η σύζυγός του, σαν είναι το σαλόνι του σπιτιού της. Τι κι αν έρχονται με ιδιωτικό αεροσκάφος από την Τήνο, γιατί μπορούν. Τι κι αν παραβίασαν τα περιοριστικά μέτρα (πχ Πάρνηθα και Ικαρία). Ο πρωθυπουργός είναι σεμνός και ταπεινός, κατά το καραμανλικό κλισέ.

►Η ψηφοθηρία είναι αρετή και ο λαϊκισμός υπευθυνότητα: Μπορεί το 150άρι στους νέους μέσω προπληρωμένης κάρτας να δόθηκε, γιατί η ΝΔ είναι πίσω σ αυτές τις ηλικίες στις δημοσκοπήσεις και γιατί ο ρυθμός του εμβολιασμού είναι επικίνδυνα για τη δημόσια υγεία αργός, αλλά ο Κ. Μητσοτάκης ενδιαφέρεται μόνο για το εθνικό συμφέρον και πολιτεύεται μόνο με όρους κομματικής ανιδιοτέλειας και ηθικής. Επομένως το 150άρι δεν είναι χαρτζιλίκι αλλά προσφορά για έναν πιο δίκαιο κόσμο. Ασχετο αλλά σχετικό κάτι που επίσης έχει γράψει ο Οργουελ: "Η κοιλιά προηγείται της ψυχής".


ΠΗΓΗ: tvxs.gr