24 Ιουν 2021

Συναγερμός: Μετάλλαξη του κορωνοϊού Δέλτα σε Κρήτη- Αθήνα - Κόρινθο


Συναγερμός έχει σημάνει και στη χώρα μας για τη διασπορά της μετάλλαξης Δέλτα του κορονοϊού,
ειδικά στην Κρήτη. Γι αυτό το λόγο πραγματοποιείται αυτή την ώρα σύσκεψη με τη συμμετοχή του Νίκου Χαρδαλιά, του Σωτήρη Τσιόδρα, του Άκη Σκέρτσου, του Θοδωρή Λιβάνιου, του Περιφερειάρχη αλλά και δημάρχων της Κρήτης στις.. 15:30.

Μετάλλαξη Δέλτα κορονοϊού – Αρκουμανέας: Νέα κρούσματα σε Αθήνα, Κρήτη, Κόρινθο

Λίγη ώρα νωρίτερα, ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ Παναγιώτης Αρκουμανέας, ανακοίνωσε νέα κρούσματα της μετάλλαξης σε Αθήνα, Κρήτη και Κόρινθο. Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ 100,3, τόνισε πως «ήδη έχουν ανακοινωθεί 11 κρούσματα της παραλλαγής τύπου Δέλτα, και αναμένεται να ανακοινωθούν περισσότερα σήμερα».


Ο κύριος Αρκουμανέας τόνισε ότι μέχρι τέλος Αυγούστου θα έχει κυριαρχήσει η μετάλλαξη τύπου Δέλτα στη χώρα μας. Έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για όσους συμπολίτες μας δεν έχουν εμβολιαστεί. «Κινδυνεύουν οι ανεμβολίαστοι», τόνισε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, υπογραμμίζοντας ότι το συγκεκριμένο στέλεχος της μετάλλαξης Δέλτα είναι 50-60% πιο μεταδοτικό. Διευκρίνισε πάντως ότι οι εμβολιασμένοι πολίτες καλύπτονται και από αυτή τη μετάλλαξη. 

«Για να αντέξουμε το καλοκαίρι πρέπει να εμβολιαστούμε» κατέληξε ο κύριος Αρκουμανέας, προτρέποντας τους πολίτες στη συνέχιση του εμβολιαστικού προγράμματος.