24 Ιουν 2021

Επιμελητήριο Κορινθίας: Όλα για την καρέκλα!- Tης Τζενης Σουκαρά

 


Tι να πεις και τι να γράψεις για τα Επιμελητηριακά πράγματα; Για τα όσα συνέβησαν χθες, στην συνεδρίαση του ΔΣ,  στον απόηχο της τροπολογίας του υπουργού Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη η οποία μπορεί να κλόνισε τον Επιμελητηριακό θεσμό, να "πάτησε πόδι" στο αυτοδιοίκητο των Επιμελητηρίων αλλά έκανε..


και ένα καλό! Ξεγύμνωσε προθέσεις και διαθέσεις και ανέδειξε σε όλο το μεγαλείο την σκοπιμότητα και τα παράκεντρα που έχουν στοχοποιήσει τον θεσμό στην Κορινθία. 

Ο πρόεδρος Παναγιώτης Πιτσάκης κατά την ομιλία του εξέφρασε την ευχή στη νέα σύνθεση της Διοικούσας Επιτροπής να συμμετέχουν , ει δυνατόν και οι 5 επικεφαλής των παρατάξεων ώστε το όργανο να λειτουργεί σαν ένα άτυπο συμβούλιο πολιτικών αρχηγών και για τις δυο θέσεις των μελών της επιτροπής να καλυφθούν από τις παρατάξεις Λουζιώτη και Μουρίκη.

Η πρόταση Πιτσάκη ανέδειξε και την επιμονή του προέδρου στον ρόλο που επιθυμεί να παίζει πάντα το Επιμελητηριο Κορινθίας. Και η πρόταση για την παρουσία όλων των επικεφαλής στη Διοικούσα είχε ως στόχο την πολιτική βαρύτητα των αποφάσεων αλλά και την βούληση να προχωρήσει το Επιμελητήριο σε ήρεμα νερά μέχρι τις επόμενες επιμελητηριακές εκλογές, την σύγκλιση απόψεων μετά από αυτη την δοκιμασία και κυρίως την αποφυγή των συγκρούσεων. 

Εδώ πρέπει να σημειωθεί πως η πρόταση του Π. Πιτσάκη είναι ακριβώς αυτή που ο Σ. Μουρίκης ζητούσε όλα αυτά τα χρόνια , δηλ. η Διοικούσα Επιτροπή να είναι δυνατόν αναλογικότερη επιτροπή.

Χθες όμως, δεν συμφώνησε με την πρόταση. Είπε εκείνο το περίφημο: "Eίναι πολύ αργά για δάκρυα", απορρίπτοντας την πρόταση που 2 χρόνια στήριζε ,δίχως όμως να εξηγήσει γιατί τώρα αυτό δεν το υποστηρίζει.

Ταυτόχρονα η άρνηση αυτή ανέδειξε και την πλήρη απαξίωση στο πρόσωπο των κυρίων Σπηλιωτακάρα και Ραψωματιώτη 

Οπωσδήποτε κατά την ώρα της συνεδρίασης αναδείχθηκε όλο αυτό το ρεβανσιστικό κλίμα, το οποίο είναι απόρροια της εμπόλεμης κατάστασης που διατηρήθηκε όλα αυτά τα χρόνια  μέχρι και την τροπολογία του Γεωργιάδη. 

Αυτό εκπροσώπησε επαρκώς ο κ. Παναγιώτης Λουζιώτης , επιθυμώντας την πλήρη εφαρμογή του κατασκευάσματος Πλεύρη, την πλήρη αποκαθήλωση της προηγούμενης προεδρίας και την εγκαθίδρυση της νέας διοίκησης της τροπολογίας. 

Όπως εύκολα μπορεί κανείς να διακρίνει πλέον είναι πως αυτό το τιμωρητικό ύφος αποκτά τη νέα μορφή στα Επιμελητηριακά πράγματα ..


Το στοίχημα του Παναγιώτη Πιτσάκη είναι εάν μπορεί να αποτελέσει ο ισορροπιστής των απόψεων που επιμένουν να επιβληθούν, ο κατευναστής του θυμικού τους, και εκείνος που δεν θα επιτρέψει στους δυο αντιπροέδρους να δημιουργήσουν τετελεσμένα επιβολής..