19 Μαΐ 2021

Τι σηματοδοτεί η παρουσία του πρωθυπουργού στην Τρίπολη τον Ιούλιο; - Της Τζένης Σουκαρά

 


Την Περιφέρεια Πελοποννήσου επισκέπτεται τον ερχόμενο Ιούλιο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος σε συνέντευξη στην Τρίπολη θα προβεί σε εξαγγελίες και θα δώσει απαντήσεις σε όλα τα ζητήματα που την αφορούν. Αυτό γνωστοποιήθηκε από την Περιφέρεια Πελοποννήσου με αφορμή την συνάντηση που ο πρωθυπουργός είχε χθες  στην Αθήνα, στο Μέγαρο Μαξίμου, με τον περιφερειάρχη..

Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα.

Ο περιφερειάρχης είχε τη δυνατότητα, στη διάρκεια της συνάντησης- μαθαίνουμε- να θέσει στον πρωθυπουργό όλα τα μεγάλα ζητήματα που αφορούν την Περιφέρεια σε όλους τους τομείς, μεταξύ των οποίων υποδομές, ανάπτυξη και περιβάλλον, ενώ υπέβαλε και υπόμνημα με εισηγήσεις με τις προτεραιότητες της περιφερειακής Αρχής.

Περιμένουμε λοιπόν να ακούσουμε, εκτός από τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού για την Πελοπόννησο ,που οπωσδήποτε θα έχουν εξαιρετικό ενδιαφέρον, την τοποθέτησή του επί της υπόθεσης του φυσικού αερίου στην Περιφέρειά μας καθότι έχει μπερδευτεί αρκετά η υπόθεση με την Περιφέρεια αλλά και του θέματος της διαχείρισης των απορριμμάτων. 

Ωστόσο, εντύπωση προκαλεί η επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Τρίπολη μέσα στην καρδιά του καλοκαιριού. 

Μετά την ανακοίνωση της είδησης φούντωσαν και πάλι τα σενάρια περί πρόωρων εκλογών και αν συμβαίνει αυτό, οπωσδήποτε η εμφάνιση του Κ. Μητσοτάκη στην Πελοπόννησο χαρακτηρίζεται επιβεβλημένη αφού είναι πλέον γνωστό πως έχει δημιουργήσει ο Περιφερειάρχης μια σειρά από ανοικτά μέτωπα με στελέχη στην Πελοπόννησο  και υπουργούς της παράταξής του  καθώς επίσης και επικοινωνιακό χάσμα  με τον επιχειρηματικό κόσμο της Πελοποννήσου .

Η ΝΔ επίσης  εξακολουθεί να είναι "μουδιασμένη" στην Πελοπόννησο ,τόσο μετά το αποτέλεσμα των προηγούμενων αυτοδιοικητικών εκλογών και την απόφαση Τατούλη να είναι παρών στην επόμενη εκλογική μάχη  αλλά  και από την στάση αναμονής και διακριτικής δυσαρέσκειας με τις πολιτικές που δρομολογούνται στα θέματα εξωτερικής πολιτικής , που κρατά ο πρώην πρωθυπουργός Α. Σαμαράς και το πολιτικό περιβάλλον του στην Περιφέρεια Πελοποννήσου. 

Σε όλα αυτά εάν προσθέσουμε και το πολιτικό timming ,τα όσα δρομολογούνται με το νέο εργασιακό νομοσχέδιο, τα προβλήματα που δημιουργησε η πανδημία στον επιχειρηματικό και εμπορικό κόσμο ο οποίος βρίσκεται στο χείλος της απόγνωσης  αλλά και τον τομέα του τουρισμού που βρίσκεται από το ξεκίνημα διασωληνωμένος ,αντιλαμβάνεται κανείς το εκρηκτικό μείγμα που δημιουργείται.

Στα παραπάνω έρχεται να προστεθεί και η πορεία της πανδημίας μετά την άρση μέτρων.

Για όλα τα παραπάνω έρχεται ο πρωθυπουργός στην Πελοπόννησο.

Οι εξαγγελίες του επί της ουσίας αναμένονται  για να "χρυσώσουν" το χάπικαι να εδραιώσουν το αφήγημα περί ανάπτυξης.

Η εμφάνιση του κ. Μητσοτάκη στην Πελοπόννησο τον Ιούλιο εν κατακλείδι θα καταστεί το υπόβαθρο της έναρξης ενός προεκλογικού αγώνα που δεν γνωρίζουμε πότε θα ανακοινωθεί και η επιχείρηση αναστύλωσης μιας περιφέρειας που πολιτικά καταρρέει.