23 Απρ 2021

9.000 εμβολιασμοί στο Νοσοκομείο/ Νέα εμβολιαστική γραμμή (βίντεο)


Συνέντευξη Τύπου παραχώρησαν το μεσημέρι της Παρασκευής, ο διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Κορίνθου, Γρηγόρης Καρπούζης και ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Κορινθίας, Χρυσοβαλάντης Μέλλος, σχετικά με την πορεία των εμβολιασμών, την κατάσταση που επικρατεί στην Κορινθία, τα προβλήματα που εντοπίζονται και οι κινήσεις που γίνονται από εδώ και..


πέρα. 

O κ. Καρπούζης ξεκίνησε την ενημέρωση του, ευχαριστώντας τον Ιατρικό Σύλλογο και τον Χρυσοβαλάντη Μέλλο για τη μέχρι τώρα συνεργασία τους, στο κομμάτι της διαχείρισης και αντιμετώπισης της πανδημίας, αναφέροντας μάλιστα ότι ο πρόεδρος του Συλλόγου κάνει 17 εφημερίες το μήνα στο Νοσοκομείο Κορίνθου. Από την πλευρά του, ο κ. Μέλλος στη δική του τοποθέτηση, έθεσε το πρόβλημα στη σωστή του βάση, καθώς τόνισε ότι και άλλοι συνάδελφοι του κάνουν τις ίδιες εφημερίες, ωστόσο δεν αυτή η λύση στο πρόβλημα της έλλειψης προσωπικού. “Το πρόβλημα είναι κεντρικό, είναι της ίδιας της πολιτείας”, όπως τόνισε χαρακτηριστικά.


Πάντως, αμφότεροι αναφέρθηκαν στις τοποθετήσεις τους, στο άνοιγμα του Ιατρικού Συλλόγου προς τους ιδιώτες γιατρούς, αλλά και σε νοσηλευτές που δεν εργάζονται, ώστε να βοηθήσουν το Γενικό Νοσοκομείο Κορίνθου σε αυτή τη δύσκολη περίοδο, εθελοντικά. Γίνεται κατανοητό από τη συγκεκριμένη ύστατη προσπάθεια του διοικητή και του προέδρου, πως το Νοσοκομείο έχει φτάσει σε οριακή κατάσταση με τους 20 γιατρούς που έχουν προστεθεί στο δυναμικό τον τελευταίο 1,5 χρόνο να μην είναι αρκετοί για να ανταπεξέλθουν στις ανάγκες ενός νοσοκομείου που εκτός των κλινών COVID και ΜΕΘ, λειτουργεί όλα τα τμήματα του, εκτός της Παιδιατρικής.Παρά ταύτα διοικητής, ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό έχουν πάρει άριστα στην διαχείριση της πανδημίας έως σήμερα.


Σχετικά με το κλείσιμο της Παιδιατρικής, ο κ. Καρπούζης δήλωσε ότι “επιλέχθηκε η συγκεκριμένη κλινική, διότι διαπιστώθηκε πως έχουν μειωθεί στο ελάχιστο τα περιστατικά παιδιών που προσέρχονταν στο νοσοκομείο, οπότε κρίθηκε σκόπιμο να μην κλείσει κάποια σημαντικότερη κλινική”.


Σε ότι αφορά τους εμβολιασμούς κατά του COVID-19, έγινε γνωστό ότι τα εμβολιαστικά κέντρα θα λειτουργούν επτά ημέρες την εβδομάδα, από τις 07:00 έως τα μεσάνυχτα. Επιπλέον, η Κορινθία φαίνεται ότι έχει καλύψει αρκετό χαμένο έδαφος, καθώς από τις τελευταίες θέσεις στην Πελοπόννησο – στη ροή εμβολιασμών – πλέον βρίσκεται στη δεύτερη θέση, πίσω ακριβώς από τη Μεσσηνία.

Περισσότεροι από 9.000 άνθρωποι έχουν εμβολιαστεί μέχρι σήμερα στο Γενικό Νοσοκομείο Κορίνθου, ενώ σημαντική είναι η είδηση ότι προστίθεται νέα εμβολιαστική γραμμή με το εμβόλιο της Johnson & Johnson. 26.176 άνθρωποι από την Κορινθία έχουν εμβολιαστεί μέχρι τώρα. Επίσης σημαντικό, το γεγονός πως έχουν διπλασιαστεί οι εμβολιασμοί το τελευταίο 15ήμερο.


To Γενικό Νοσοκομείο Κορίνθου διαθέτει 50 απλές κλίνες COVID και 6 κλίνες ΜΕΘ. “Οι εισαγωγές είναι αρκετές, δεν θα πρέπει να χαλαρώσουμε” υπογράμμισε ο Χρυσοβαλάντης Μέλλος.


“Το κάλεσμα προς τους ιδιώτες αρχίζει να αποδίδει καρπούς και η λίστα γεμίζει”, ανέφερε, τέλος, ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου, συμπληρώνοντας “Να κερδίσουμε το στοίχημα, να γράψουμε ιστορία όπως κάνει όλη η Ελλάδα, ολόκληρος ο πλανήτης”. Από την πλευρά του ο διοικητής του Νοσοκομείου Κορίνθου, ανέφερε πως “η αποδοχή του καλέσματος από τους ιδιώτες, θα ανεβάσει το ηθικό όλων μας”.


Πάντως, ο κ. Καρπούζης δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει όλο το προσωπικό του Νοσοκομείου, από τους γιατρούς μέχρι τους νοσηλευτές, τους τραυματιοφορείς και τις καθαρίστριες, για τον τιτάνιο αγώνα που δίνουν όλους αυτούς τους μήνες.


Είναι σημαντικό να αναφερθεί, ότι μέχρι σήμερα δεν έχουν καταγραφεί παρενέργειες σε συμπολίτες μας από τα εμβόλια. Επιπρόσθετα, το Γενικό Νοσοκομείο Κορίνθου συνεχίζει να παρέχει τις υπηρεσίες του σε όλα τα περιστατικά, με τη διαφοροποίηση πως πραγματοποιούνται μόνο τα επείγοντα χειρουργεία και ελάχιστα από τα τακτικά.