23 Απρ 2021

Barcelona Open: Ασταμάτητος ο Στέφανος Τσιτσιπάς


Συνέχεια στις εκπληκτικές εμφανίσεις έδωσε ο Στέφανος Τσιτσιπάς. “Θύμα” του αυτή την φορά ήταν ο πολλά υποσχόμενος Φίλιξ Οζέρ Αλιασίμ.

Ο Έλληνας πρωταθλητής...

επικράτησε του 20χρονου Καναδού με 6-3, 6-3, σε έναν αγώνα που διήρκησε 1 ώρα και 25 λεπτά και προκρίθηκε στους “4” του Barcelona Open.

Το Νο5 στην παγκόσμια κατάταξη διανύει την καλύτερη περίοδο της καριέρας του. Παίζει ολοκληρωτικό τένις, διαχειρίζεται άψογα τους καθοριστικούς πόντους των αγώνων και αρνείται να ηττηθεί.

Να σημειωθεί, πως δεν έχει χάσει σετ φέτος στην χωμάτινη επιφάνεια. Με την σημερινή (straight sets) νίκη επί του Αλιασίμ έφτασε τα 15 συνεχόμενα κερδισμένα.

Ο Στέφανος είχε το πάνω χέρι καθ’όλη την διάρκεια της αναμέτρησης και δεν επέτρεψε στον αντίπαλό του να τον απειλήσει, έχοντας μόλις 9 αβίαστα λάθη. Σημείωσε 11 winners και πραγματοποίησε τρία breaks στο σερβίς του αθλητή του Τόνι Ναδάλ, ενώ ο ίδιος κράτησε ανέπαφο το δικό του.

Το πρώτο του σέρβις ήταν εξαιρετικό (29/37, 78%) και οι επιστροφές του εντυπωσιακές. Έπαιξε πιο αποφασιστικά απ’τον αντίπαλό του, έδειξε χαρακτήρα και πήρε μια πολύ σημαντική νίκη, ενόψει της συνέχειας.

Στα ημιτελικά της Βαρκελώνης θα αντιμετωπίσει τον ιδιαίτερα φορμαρισμένο Γιανίκ Σίνερ, ο οποίος απέκλεισε με την σειρά του νωρίτερα σήμερα τον Αντρέι Ρούμπλεφ.

Σίνερ και Τσιτσιπάς έχουν αναμετρηθεί δύο φορές στο παρελθόν και μετρούν από μια νίκη ο καθένας.