3 Μαρ 2021

Κορονοϊός: Στις 4 περιοχές η Πελοπόννησος μαζί με την Αττική που φέρνουν ολικό lockdown στη χώρα


Η εκτίναξη που καταγράφεται στα κρούσματα του κορονοϊού στη χώρα, παρότι ο δείκτης θετικότητας έπεσε την Τρίτη (02/03, οι μεταλλάξεις αλλά και η πίεση που ασκείται στις MEΘ των νοσοκομείων (υπάρχει ειδικό σχέδιο για να αντέξουν) ανησυχούν κυβέρνηση και λοιμωξιολόγους και πλέον εξετάζουν όλα τα σενάρια για να μπει ένα «φρένο»..

στην διασπορά των κρουσμάτων…Βάζοντας εκ νέου στο τραπέζι ένα νέο αυστηρό lockdown με απαγόρευση κυκλοφορίας και μέτρα όπως αυτά του Μαρτίου του 2020, όπως έναν χρόνο πριν, όταν ξεκινούσε η πανδημία στη χώρα… Αυτό σημαίνει ότι μετά και τις ανακοινώσεις του ΕΟΔΥ την Τρίτη (02/03) οι εξελίξεις τρέχουν, έρχεται αυστηροποίηση των μέτρων σε όλη τη χώρα και την Τετάρτη (03/03) αναμένονται ανακοινώσεις…

Πιο αναλυτικά οι ειδικοί δεν αποκλείεται να προτείνουν ένα σκληρό lockdown που θα ξεκινήσει άμεσα, από τις 6 το πρωί της Πέμπτης (04/04) και έως την Καθαρά Δευτέρα, 15 Μαρτίου.

Tην ίδια ώρα που ορισμένοι λοιμωξιολόγοι εισηγούνται σκληρά μέτρα και lockdown, όπως τον Μάρτιο του 2020, άλλοι συνάδελφοί τους επιμένουν, ωστόσο, ότι τα κρούσματα θα μπορούσαν να περιοριστούν με «πιο έξυπνα και στοχευμένα μέτρα» χωρίς οριζόντιες απαγορεύσεις.

Κατά τη σύσκεψη των επιδημιολόγων όπου εξετάστηκαν τα δεδομένα για όλη τη χώρα εκφράστηκε μεγάλη ανησυχία για τον αριθμό των διασωληνωμένων και διαπιστώθηκε ότι είναι αρκετά βαρύ το ιικό φορτίo όχι μόνο στην Αττική, αλλά σε όλη τη χώρα και ιδιαιτέρως σε:

Πελοπόννησο

Δυτική Ελλάδα

Στερεά Ελλάδα

Ιόνια νησιά

Σημειώνεται ότι σήμερα  (03/03), στις 11 το πρωί θα συνεδριάσει η Επιτροπή των ειδικών του υπουργείου Υγείας και οι αποφάσεις αναμένεται να ανακοινωθούν το απόγευμα της ίδιας ημέρας κατά την ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, βρίσκεται στο τραπέζι σχέδιο αλλαγής των μετακινήσεων, με το πρώτο μέτρο τις αλλαγές στα SMS. Ο κωδικός «6» θα ισχύει κανονικά, ωστόσο θα απαγορεύονται οι μετακινήσεις με αυτοκίνητο και ΜΜΜ σε άλλους δήμους, ενώ προς κατάργηση βαίνει το «4», η παροχή δηλαδή βοήθειας σε τρίτους. Οι διαδημοτικές μετακινήσεις θα απαγορευτούν, ενώ επανεξετάζεται η απαγόρευσης κυκλοφορίας από τις 18:00.