3 Μαρ 2021

Το αυξημένο ιικό φορτίο σε λύματα Βιολογικών Καθαρισμών της Περιφέρειας ενισχύουν τις φήμες για σοκαριστική άνοδο στα λύματα της Κορίνθου

 


Άκρως ανησυχητική είναι η κατάσταση στην Κορινθία σε σχέση με τα κρούσματα του κορωνοϊού. H ραγδαία άνοδος των κρουσμάτων είναι εμφανής αλλά και η πληροφορία πως οι μετρήσεις του ιικού φορτίου των λυμάτων στον βιολογικό καθαρισμό του δήμου Κορινθίων είναι εξαιρετικά υψηλές..

  σε σχέση με την μέτρηση που είχε γίνει  μόλις  πριν 14 ημέρες (500% πάνω) έχει κτυπήσει καμπανάκι. . 

Το ιικό φορτίο φέρεται να είναι πάρα πολύ υψηλό, με τις εκτιμήσεις να μιλούν για την πολύ δύσκολη κατάσταση που θα εισέλθει η Κορινθία το επόμενο διάστημα. 

Την πληροφόρηση αυτή επιβεβαίωσε και ο Περiφερειάρχης Πελοποννήσου χθες από την Κόρινθο, όπου βρέθηκε διατυπώνοντας σε ανακοίνωσή του τα εξής: 

"Αυξημένο ιικό φορτίο διαπιστώνεται στις αναλύσεις των λυμάτων από τις μονάδες Βιολογικού Καθαρισμού σε συγκεκριμένες περιοχές της Περιφέρειας Πελοποννήσου.Αυτό γνωστοποίησε ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας, προσθέτοντας ότι μέσα στην εβδομάδα θα υπάρξει επιπλέον πληροφόρηση για τα συμπεράσματα που προκύπτουν από τις εν λόγω αναλύσεις."