28 Ιουν 2021

Μέγας Συνοδικός Εσπερινός προς τιμήν του Πολιούχου της Κορίνθου Αποστόλου Παύλου (Φωτογραφίες)

 

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα  εορτάστηκε κι εφέτος η μνήμη Του, στον Καθεδρικό Ι. Ναό, που τιμάται στ’ όνομα Του, στην Κόρινθο.  Το απόγευμα με κάθε επισημότητα και με την...

δέουσα εκκλησιαστική τάξη τελέσθηκε ο καθιερωμένος πλέον Μέγας Συνοδικός Εσπερινός προεξάρχοντος του, ορισθέντος υπό της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, ως μοναδικού εκπροσώπου Αυτής, λόγω των υφισταμένων μέτρων για την υγειονομική κρίση της πανδημίας του κορωνοϊού, Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ζακύνθου κ. Διονυσίου πλαισιουμένου υπό του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κεγχρεών κ. Αγαπίου, Πρωτοσυγκέλλου της Ι. Μητροπόλεώς της Κορίνθου, ως και του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Διονυσίου.



Αμέσως μετά το πέρας του Εσπερινού ο Σεβασμιότατος,  ευχαρίστησε την Ιερά Σύνοδο, τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο β’, καθώς και τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ζακύνθου κ. Διονύσιο, που παρά την πανδημία, αλλά και την πρόσφατη επίθεση με καυστικό υγρό προς τον ίδιο και άλλους έξι Αρχιερείς της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, συνέχισαν να τιμούν τις Εορταστικές Εκδηλώσεις προς τιμήν του Αποστόλου  Παύλου, υπό τον τίτλο «ΙΕ’ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΠΑΥΛΕΙΑ 2021». 











Στην σύντομη αναφορά του ο Μητροπολίτης Κορίνθου  ανέδειξε την σημαντικότητα της παρουσίας τόσο των Πολιτικών και Στρατιωτικών Αρχών (παρέστησαν οι δύο Υφυπουργοί της Κυβερνήσεως κ. Δήμας Χρίστος και κ. Ταγαράς Νίκος, οι βουλευτές Κορινθίας κ. Μαριαλένα Σούκουλη, και κ. Γεώργιος Ψυχογιός, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Παναγιώτης Νίκας, ο Αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας κ. Αναστάσιος Γκιολής, ο Δήμαρχος Κορινθίων κ. Βασίλης Νανόπουλος και πλήθος Περιφερειακών και Δημοτικών Συμβούλων καθώς και ο Ανώτατος Διοικητής Φρουράς Ταξίαρχος Μηχανικού κ. Παπαλεωνίδας Λεωνίδας, ο Αστυνομικός Διευθυντής Κορινθίας κ. Χαράλαμπος Τετράδης και ο Πύραρχος κ. Γεροβασίλης Βασίλης, ως εκπρόσωπος του Πυροσβεστικού Σώματος),  όσο και του κόσμου, που σ’ αυτά τα «ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΠΑΥΛΕΙΑ 2021», τα δυσκολότερα από την ημέρα της ενθρονίσεώς του, δήλωσαν την περίτρανη και αδιαμφισβήτητη αγάπη τους στον Πολιούχο Απόστολο της Κορίνθου και της Ελλάδος, που, παρά το καύμα των 40 βαθμών Κελσίου, Αυτός συνεχίζει αενάως να δροσίζει τις ψυχές μας.