23 Μαΐ 2021

Αργος: Το τελεφερίκ, ο Δ. Καμπόσος και η συνδρομή του Γ. Διδασκάλου -Της Τζένης Σουκαρά

 


Αίσθηση έκαναν αυτή  την εβδομάδα οι ανακοινώσεις του δημάρχου Άργους Μυκηνών Δημήτρη Καμπόσου για την εναέρια σύνδεση των δυο κομβικών αρχαιολογικών θησαυρών του Άργους , του αρχαίου Θεάτρου με το Κάστρο Λάρισα.

Οπωσδήποτε πρόκειται για μια πρόταση άκρως εντυπωσιακή και εξαιρετικά ενδιαφέρουσα, που ο δήμαρχος είχε στα κιτάπια του από παλιά, αποτελούσε μια από τις πρώτες του προεκλογικές δεσμεύσεις,  και φαίνεται πως έφτασε η ώρα να την βγάλει από το συρτάρι του και να την βάλει σε τροχιά υλοποίησης. 

Κατανοητά και τα σχόλια πολιτών  σε μια πόλη που δεν έχει μάθει να βάζει σε ράγες την ζωή της τουριστικά και να μην μπορεί να μετρήσει το μπόι της και  το σπουδαίο ιστορικό της γίγνεσθαι, γιατί έτσι την έμαθαν. Μόλις διαπιστώσει η πόλη  πώς ο Καμπόσος έχει "κουμπώσει πλήρως το αφήγημα του νέου Άργους" θα μιλούν για δεκαετίες για τις ημέρες αυτές που μπήκαν τα υποστυλώματα .

Κατανοητές ωστόσο ΔΕΝ  είναι οι αντιδράσεις κάποιων συμβούλων της αντιπολίτευσης, που περισσότερη αμηχανία εκπέμπουν παρά προβληματισμό. Είναι τουλάχιστον απογοητευτικό να αναρωτιούνται νέοι άνθρωποι "πώς προτείνεις σε μια πόλη το τελεφερικ αφού δεν έχει τουρισμό". Αυτό και μόνο δείχνει την έλλειψη οράματος για την επόμενη ημέρα της περιοχής. 

Δείχνει επιμονή στην στασιμότητα και οπωσδήποτε δεν πείθει γιατί ΔΕΝ πρέπει να γίνει. 

Πολύ σημαντικό στην υπόθεση του τελεφερίκ είναι πως δεν πρόκειται ως φαίνεται για μια απλή εξαγγελία του δημάρχου Άργους Μυκηνών. 

Πρόκειται για μια ευτυχή συγκυρία να βρίσκεται στο υπουργείο Πολιτισμού ο γγ Γιώργος  Διαδασκάλου, ο οποίος σε συνεννόηση με την υπουργό Λίνα Μενδώνη πρόκειται να προχωρήσουν το έργο, το οποίο θα υλοποιηθεί με χρήματα του Ταμείου Ανάκαμψης. 

Οπότε κλείνει και άλλο ένα κεφάλαιο πριν καν ανοίξει, περί σπατάλης στα οικονομικά του δήμου. 

Η σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε μέσα στην εβδομάδα αποτελούμενη από σημαντικότατους ανθρώπους που έστειλε ο Διδασκάλου στον Καμπόσο για να αναπτύξει τα σχέδιά του και εκείνοι να αναλάβουν την υπόθεση των μελετών, όπως ο Ανδρέας Αντωνόπουλος συγκοινωνιολόγος και εξειδικευμένος μηχανικός σε θέματα εναέριων συγκοινωνιών και τεχνικός σύμβουλος έργου εγκατάστασης του αναβατορίου της Ακρόπολης καθώς και άλλων πολλών έργων, ο Εδουάρδος Κάστρο αρχιτέκτονας μηχανικός καθηγητής ΑΠΘ, ο κ. Πάνος Λαζαρίδης Dr. ΑΠΘ Πολιτικός Μηχανικός , ο κ. Παύλος Κάστρο αρχιτέκτονας , ο κ. Παύλος Προύσαλης αρχιτέκτονας, δείχνουν την αποφασιστικότητα να προχωρήσει το θέμα. 

Εμείς αναμένουμε με ενδιαφέρον τα επόμενα στάδια της εξαγγελίας αυτής .