20 Μαΐ 2021

Φωτιά στον Σχίνο: Νέο μήνυμα από το 112 - Εκκενώνονται άλλοι δύο οικισμοί - 17 χλμ από την πόλη των Μεγάρων η πυρκαγιά


 Νέο μήνυμα μέσω του Ευρωπαϊκού Αριθμού Έκτακτης Ανάγκης 112 έλαβαν στο κινητό τους οι κάτοικοι που βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή του οικισμού Αιγειρούσες - Ντουράκος, λόγω της φωτιάς στον Σχίνο που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Οι κάτοικοι καλούνται να..

απομακρυνθούν άμεσα μέσω του παραλιακού δρόμου με κατεύθυνση Αλεποχώρι - Μέγαρα για προληπτικούς λόγους, καθώς η ραγδαία αύξηση της έντασης των ανέμων τις τελευταίες ώρες οδηγεί την πυρκαγιά προς την παραπάνω περιοχή. Η πολιτική προστασία με ανακοίνωσή της στην οποία αναφέρει ότι απεστάλη μήνυμα στους κατοίκους, συνιστά στην ουσία την εκκένωση των παραπάνω οικισμών.

Το νέο μήνυμα έρχεται σε συνέχεια του προηγούμενου που απεστάλη στα τηλέφωνα των κατοίκων των περιοχών από το Χάνι Δερβενίου έως την Άνω και Κάτω Πευκενέα, για να απομακρυνθούν από την περιοχή προς τα Μέγαρα λόγω της φωτιάς.

Το μήνυμα έγραφε: Αν βρίσκεστε στην ευρύτερη περιοχή από Χάνι Δερβένι έως Ανω και Κάτω Πευκενέα, απομακρυνθείτε άμεσα προς Μέγαρα για προληπτικούς λόγους.

Το πρωί της Πέμπτης, η Πυροσβεστική εισηγήθηκε την απομάκρυνση των κατοίκων των σπιτιών στα νότια και δυτικά του Αλεποχωρίου, όπου η κατάσταση ήταν αποπνικτική λόγω του καπνού. Σημειώνεται ότι κατά τη διάρκεια της νύχτας εκκενώθηκαν οι οικισμοί Σχίνος, Αγία Σωτήρα, Βαμβακιές, Μαυρολίμνη, Μάζι και Παρασκευά, καθώς και δύο Ιερές Μονές, του Αγίου Ιωάννη και της Αγίας Παρασκευής.


]Που έχει διακοπεί η κυκλοφορία

Σε ρυθμίσεις έχει προχωρήσει και η Τροχαία. Σύμφωνα με την τελευταία επικαιροποίηση η κυκλοφορία των οχημάτων έχει διακοπεί σε:


Διασταύρωση Αλεποχωρίου, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Σχίνο

Στο ύψος του 21ου χλμ Επαρχιακής Οδού Μεγάρων – Αλεποχωρίου προς Αλεποχώρι

Στην οδό Χρυσανθέωμν στην περιοχή Δλεφίνια, ρεύμα κυκλοφορίας προς Μάζι

Στην οδό Αγίου Ηλία με κατεύθυνση προς την περιοχή Σώρα

Στην Επαρχιακή Οδό Μεγάρων – Αλεποχωρίου από το ύψος του βενζινάδικου ΕΚΟ, ρεύμα προς Αλεποχώρι στην περιοχή Πευκενέας

Στην οδό Χανίων από το ύψος του Αγίου Ιερόθεου, ρεύμα προς Χάνι περιοχή Κρύα Βρύση

Οδό Μοραβά από το Εθνικό Στάδιο Μεγάρων προς περιοχή Καβελάρι

17 χλμ από τα Μέγαρα η φωτιά - Δεν κινδυνεύει το Αλεποχώρι

Την ίδια στιγμή, συνεχίζονται οι προσπάθειες των δυνάμεων της Πυροσβεστικής να θέσουν υπό έλεγχο τη μεγάλη φωτιά στο Σχίνο, η οποία κατακαίει από το βράδυ της Τετάρτης δασικές εκτάσεις και έχει προκαλέσει μεγάλες ζημιές σε σπίτια και περιουσίες. Μπορεί η πυρκαγιά αυτή τη στιγμή να μην έχει πλέον ενιαίο μέτωπο, ωστόσο υπάρχουν πολλές διάσπαρτες εστίες και ο κίνδυνος αναζοπυρώσεων είναι μεγάλος.

Οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή δυσχεραίνουν το έργο των Πυροσβεστών οι οποίοι δίνουν μάχη με τι φλόγες. Σύμφωνα με το Mega, η πυρκαγιά βρίσκεται 17 χλμ μακριά από την πόλη των Μεγάρων, περιοχή προς την οποία κινείται, ενώ το Αλεποχώρι βρίσκεται εκτός κινδύνου.

Σύμφωνα με τους επικεφαλής των πυροσβεστικών δυνάμεων, η φωτιά έχει προκαλέσει ζημιές σε σπίτια της περιοχής, ειδικά στον οικισμό Μαυρολίμνη.Όπως φαίνεται στις εικόνες, αρκετά σπίτια του οικισμού παραδόθηκαν στις φλόγες και έχουν γίνει στάχτη.

Ζημιές έχουν προκληθεί και στο ηλεκτρικό δίκτυο, καθώς έχουν καεί κολόνες της ΔΕΗ και έχουν κοπεί καλώδια, γι' αυτό βρίσκονται στην περιοχή συνεργεία του ΔΕΔΗΕ για να αποκαταστήσουν τις ζημιές.