18 Απρ 2021

Θρίαμβος Τσιτσιπά στο Πριγκιπάτο!


Δημήτρης Χαλιάπας

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έκανε μαγική εμφάνιση και κατέκτησε τον παρθενικό Masters 1000 τίτλο της καριέρας του, κερδίζοντας τον Αντρέι Ρούμπλεφ στον μεγάλο τελικό του Μόντε...


Κάρλο, το απόγευμα της Κυριακής.

Ο Έλληνας πρωταθλητής έκανε δικό του τον δεύτερο μεγαλύτερο τίτλο της καριέρας του, μετά την κατάκτηση των ΑΤΡ Finals 2019 και άνοιξε λογαριασμό στις κατακτήσεις για το 2021, με εντυπωσιακό τρόπο.

Μετά από 1 ώρα και 11 λεπτά μάχης, ο 22χρονος πρωταθλητής μας επικράτησε του Ρώσου αντιπάλου του με 6-3, 6-3 και πανηγύρισε τον 6ο τίτλο του σε ΑΤΡ επίπεδο, στον 14ο τελικό του.

Ο Στέφανος ήταν κυριαρχικός από τον πρώτο μέχρι τον τελευταίο πόντο του τελικού, εκμεταλλεύτηκε την συσσωρευμένη κόπωση του Ρούμπλεφ, που έπαιξε πολύ περισσότερο τένις αυτή την εβδομάδα στο Πριγκιπάτο και δείχνοντας την αποφασιστικότητα που χρειαζόταν στις κρίσιμες στιγμές, υπερκέρασε το εμπόδιο του Νο6 του ταμπλό.

Τεράστιας σημασίας νίκη για τον Τσιτσιπά, που όπως έγραψε με τον μαρκαδόρο στην κάμερα αμέσως μετά το τέλος του αγώνα, έδωσε το έναυσμα, για όλα όσα θα ακολουθήσουν στην καριέρα του.

“It all starts from Monte Carlo”, έγραψε ο Στεφ. Όλα ξεκινούν από το Μόντε Κάρλο, λοιπόν.

Στα του αγώνα, ο Στέφανος έκανε δυο… καρμπόν σετ, όντας σταθερότατος όσο βρισκόταν μπροστά στο σκορ, μην αφήνοντας τον Ρούμπλεφ να τον προβληματίσει στο παραμικρό.

Το επίπεδο τένις που έπαιξε ήταν υψηλότατο, οι αποφάσεις του ήταν εξαιρετικές και έχοντας το τέλειο game plan στο μυαλό του, έβγαλε στο court ότι είχε σχεδιάσει, για να κερδίσει πειστικά τον Ρώσο.

Από ένα μπρέικ στις αρχές του κάθε σετ, ήταν αρκετό για τον 22χρονο Έλληνα, ώστε να του δώσει το προβάδισμα, που θα του έδινε τον τίτλο λίγες στιγμές αργότερα.

Στο εναρκτήριο κομμάτι του αγώνα, προηγήθηκε 3-0 με 1/1 break point και κερδίζοντας 21/26 πόντους πίσω από το σερβίς του, δεν άφησε τον Ρούμπλεφ να τον απειλήσει ποτέ, φέρνοντας το ματς στο 1-0 μετά από μόλις 33 λεπτά (6-3).

Το δεύτερο κομμάτι του τελικού, ήταν παρόμοιο. Μπορεί αυτή τη φορά να έκανε δυο μπρέικ έχοντας 2/2 break points, όμως το καθοριστικό έγινε και πάλι στην αρχή (2-1).

Ο Στέφανος ήταν κυνικός και με 16/21 κερδισμένους πόντους πίσω από το σερβίς του, έδωσε ένα μεγάλο μάθημα στον Αντρέι Ρούμπλεφ, δείχνοντάς του πως είναι, να σερβίρεις εξαιρετικά στο χώμα.

Τελικό σκορ 6-3, 6-3 και πρώτος Masters τίτλο για τον Στέφανο, στην 3η του προσπάθεια, μετά τους χαμένους τελικούς σε Rogers Cup (Καναδάς) και Madrid Open (Ισπανία).