18 Απρ 2021

Μεγάλη επιτυχία του Α. Παπακυριάκου στη συνάντηση με Στ. Πέτσα : Όλες οι προτάσεις για έργα που αλλάζουν τον δήμο έγιναν αποδεκτές!

 


Δεν σταματάει τίποτα τον Αννίβα αυτή την χρονιά! Κονδύλια και έργα έρχονται στο δήμο που όπως έχουμε ξαναγράψει διαγράφει μια νέα εποχή. Είναι η εποχή που η δημοτική αρχή δρέπει των προσπαθειών της όλα αυτά τα χρόνια, γι αυτό το λόγο σε τακτά χρονικά διαστήματα υπάρχουν ανακοινώσεις για έργα που δρομολογούνται και υλοποιούνται. Ενδεικτική πάνω σε αυτό το θέμα είναι η συνάντηση του  Δημάρχου Βέλου Βόχας..

  με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών κ. Στέλιο Πέτσα και τον Υφυπουργό Έρευνας και Τεχνολογίας  κ. Χρίστο Δήμα την Πέμπτη.

Μια συνάντηση που αφορούσε κυρίως το πρόγραμμα ΄΄Αντώνης Τρίτσης΄΄ και τις συνολικές προτάσεις που έχει καταθέσει ο Δήμος Βέλου Βόχας, όπως και άλλες ανάγκες του Δήμου 

Ο δήμαρχος   όντας σίγουρος για το διαφαινόμενο πλαφόν στο πρόγραμμα έχει καταθέσει ολοκληρωμένες ώριμες μελέτες – προτάσεις , οι οποίες πληρούν τα όρια του προγράμματος, συζητήθηκαν με τον Υπουργό και υπήρξε διαβεβαίωση ότι θα γίνουν όλες αποδεκτές. 

Οι προτάσεις αφορούν : 

1. Έργα ύδρευσης  που αφορούν κυρίως τις κοινότητες Ζευγολατιού, Βραχατίου, Βέλου, Κοκκωνίου, Βοχαϊκού 

2. Πράσινες γωνιές ανακύκλωσης  

3.  Αγροτική οδοποιία 700.000,00 € – εγκρίθηκε- 

4. Δημαρχείο Ζευγολατιό συνολικού ύψους 2.950.000,00€ -εγκρίθηκε- 

5. Προτάσεις smart cities 

6. Προτάσεις ηλεκτροκίνησης (αυτοκίνητα-σταθμοί φόρτωσης) 

7. Βελτιώσεις σχολείων -αθλητικών χώρων 

8. Αντισεισμική προστασία . Αφορούν τη δεύτερη φάση ελέγχου καθώς ο Δήμος μας είναι από τους ελάχιστους Δήμους που έχει ολοκληρώσει την α΄φάση 

9. Προτάσεις Ελλάδα 2021-Πολιτισμός 

Ο Δήμαρχος δήλωσε ικανοποιημένος με τη συζήτηση με τον υπουργό κ. Πέτσα , ο οποίος φαίνεται ξεκάθαρα ότι γνωρίζει άψογα τα θέματα της αυτοδιοίκησης και ευχαρίστησε τον κ. Δήμα για την σημαντική συμπαράσταση.