1 Απρ 2021

Γιατί είπε ο Κουκουλόπουλος στον Καμπόσο "Δήμαρχε, μου φαίνεται πως είσαι ΠΑΣΟΚ αλλά δεν το ξέρεις";

 


  "Δήμαρχε μου φαίνεται πως είσαι ΠΑΣΟΚ και δεν το ξέρεις" είπε ο πρώην υπουργός Πάρης Κουκουλόπουλος στον Δημήτρη Καμπόσο κατά την προχθεσινή διαδικτυακή συζήτηση που πραγματοποίησε το ΚΙΝΑΛ για το Ταμείο Ανάκαμψης με στελέχη και θεσμικούς παράγοντες στην Αργολίδα, σύμφωνα..

με δημοσίευμα του paratiritis -news.com

Τι είπε όμως ο Καμπόσος που έκανε τον γκουρού της αυτοδιοίκησης να εκφραστεί έτσι και να διαπιστώνει πως οι θέσεις του ταυτίζονται με εκείνες του ΚΙΝΑΛ;,

Ο δήμαρχος θέλοντας να εξηγήσει πώς ένας δήμος μπορεί να μειώσει το κόστος που πληρώνει στην ΔΕΗ (π.χ. Ο δήμος Άργους Μυκηνών πληρώνει 1 εκατ. ευρώ το χρόνο) μίλησε για την άμεση αντικατάσταση των λαμπτήρων οδοφωτισμου με άλλους λαμπτήρες που καταναλώνουν λιγότερο ρεύμα.

Παράλληλα έφερε την προωθημένη πρόταση για την αύξηση των εσόδων του από την δημιουργία των Ενεργειακών Κοινοτήτων.

Πώς γίνονται αυτές οι Κοινότητες ; Με συνέργειες δήμων!

Μπορούν π.χ. δυο τεράστιοι δήμοι όπως ο δήμος Άργους Μυκηνών και Κορινθίων κι ένας μικρός, όπως ο δήμος Νεμέας μέσα από το Ταμείο Ανάκαμψης να δημιουργήσουν ένα αιολικό πάρκο.

Αντιλαμβάνεται κανείς πως αυτό διαμορφώνει ένα νέο σκηνικό στα αυτοδιοικητικά πράγματα με τεράστια αυτονομία ρεύματος σε φωτισμούς, λειτουργία βιολογικών καθαρισμών, αντλιοστασίων κτλ.

Αυτός είναι και ο νέος κομβικός ρόλος της αυτοδιοίκησης στα νέα δεδομένα. Με συνέργειες να μπορεί να διευθετήσει η ίδια τις κοστοβόρες ανάγκες της, ούσα ο διαχειριστής.

Τι σημαίνει αυτό με ακόμα πιο απλά λόγια;

Ο δήμος μειώνει τα έξοδά του ενώ ταυτόχρονα αυξάνει τα έσοδά του και δεν τα αναζητά από τους δημότες μέσω των δημοτικών τελών .

Μετά από αυτή την πρόταση, που φέρνει την αυτοδιοίκηση στα πράγματα και όχι κάποιον ιδιώτη, για ένα τόσο σημαντικό θέμα όπως η παροχή ενέργειας, περίμενε κανείς να διαφωνίσει ο Πάρης Κουκουλόπουλος που έχει "φάει" τα χρόνια του επιμένοντας στην αυτονομία και αυτοτέλεια του Πρώτου Βαθμού Αυτοδιοίκησης;

Όχι βέβαια!

Ο κώδικας των γνήσιων αυτοδιοικητικών βλέπεις αναγνωρίζεται αμέσως..