8 Μαρ 2021

Τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης ως χορός αρχαίας τραγωδίας απέναντι στις δημοσκοπήσεις και τις εκφράσεις του Κρέοντα της κάθε εξουσίας - Του Π. Θωμαϊδη

 


Δεν ξέρω αν είναι σύμπτωμα της δεύτερης σελίδας της Καθημερινής ή βακτήρια και ιοί που έχει αφήσει στο χαρτί ο ανεκδιήγητος τοξικός Φαληρέας,που έγραφε μέχρι πρόσφατα εκεί.

Ο σημερινός αρθρογράφος του πάνω μισού της..

σελίδας αυτής,μιμούμενος την αποδομητική ειρωνεία του προκατόχου του,θέλησε χθές Κυριακή να απαξιώσει χλευαστικά τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης υποστηρίζοντας ότι οι "αγώνες"που δίνονται εκεί(πχ για την κάθαρση της λιγνάδειου άγους) δεν έχουν και τόσο αντίκρυσμα και επιδραστικότητα στους ψηφοφόρους αφού αυτοί συνεχίζουν σε υψηλά ποσοστά κατά τις δημοσκοπήσεις να επιδοκιμάζουν την κυβέρνηση και να γυρνούν την πλάτη στην αξιωματική και λοιπή αντιπολίτευση.

Με αφορμή και τον τελευταίο διαδικτυακό ξεσηκωμό για τη βία στη Νέα Σμύρνη,θέμα που θα είχε από τα ΜΜΕ θαφτεί ή παρεμβατικά ασπριστεί από τη μαυρίλα του(θα είχε γίνει το μαύρο άσπρο,που λένε) αν δεν υπήρχαν τα social media,αυτό που θα μπορούσε να διαπιστώσει κανείς,ανεξαρτήτως αξιοπιστίας των δημοσκοπήσεων,είναι ότι οι κάθε λογής σύγχρονοι Κρέοντες μόνο τα ,παρά τις αδυναμίες και τα ελαττώματά τους, Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης έχουν να αντιμετωπίσουν ως ενοχλητικό χορό της τραγωδίας.

Και αν κάτι χρειαζόμαστε περισσότερο σήμερα δεν είναι τα γκάλοπ,αλλά το χορό της τραγωδίας, ως παιδιού της δημοκρατίας, απέναντι στον Κρέοντα της κάθε επηρμένης εξουσίας.