1 Μαρ 2021

Ασφυξία στα νοσοκομεία της Αττικής: Σχέδιο για μεταφορά ασθενών σε Χαλκίδα, Κόρινθο, Βοιωτία


Τα νοσοκομεία της Αττικής δέχθηκαν δύο "δόσεις" αύξησης σε μονάδες εντατικής θεραπείας
για ασθενείς με κορονοϊό, όμως η κατάσταση παραμένει στο κόκκινο, με τις πληρότητες να εκτινάσσονται και πάλι σε ποσοστά κοντά στο 95%.

Τα χειρότερα εντούτοις φαίνεται πως είναι μπροστά, και σύμφωνα με τους ειδικούς μέσα στο επόμενο δεκαήμερο θα ανέβει ο αριθμός των διασωληνωμένων ασθενών και θα αυξηθούν οι θάνατοι από τον ιό.

Ο σχεδιασμός του υπουργείου Υγείας προβλέπει τώρα την ανάπτυξη κλινών Covid σε κοντινά νοσοκομεία εκτός Αττικής, κυρίως στη Χαλκίδα, στην Κόρινθο και στη Βοιωτία. Εκεί θα νοσηλεύονται, σύμφωνα με πληροφορίες, περιστατικά ασθενών με Covid που δεν χρήζουν εισαγωγής σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, ώστε να μειωθεί η ροή ασθενών προς τα νοσοκομεία της Αθήνας και να μείνουν ελεύθερα όσο γίνεται περισσότερα κρεβάτια. Τα περιστατικά που χρήζουν ΜΕΘ θα κατευθύνονται κανονικά στην Αθήνα.

Παράλληλα, στα νοσοκομεία του λεκανοπεδίου, προγραμματίζεται η μετατροπή 120 κλινών σε κλίνες Covid, γεγονός που καταδεικνύει πως οι εισαγωγές εξακολουθούν να είναι σε οριακό σημείο.

Σημειώνεται πως στην Αττική έχουν ήδη προστεθεί 30 κλίνες ΜΕΘ, ώστε τα νοσοκομεία να μπορέσουν να διαχειριστούν την πρωτόγνωρη πίεση από την έκρηξη των νοσηλειών και όπως έχει ανακοινωθεί από το υπουργείο Υγείας θα αναπτυχτούν στο αμέσως προσεχές διάστημα ακόμη σαράντα κρεβάτια ΜΕΘ.


πληροφορίες από the toc.gr