3 Φεβ 2021

Κορινθία: Σε επιφυλακή για την αύξηση κρουσμάτων- προβληματισμός για τα χαμηλά ποσοστά των εμβολιασμών σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό


 Στο γενικότερα κλίμα προβληματισμού και επιφυλακής βρίσκεται και η Κορινθίας μετά και το χθεσινό αποτέλεσμα στον κατάλογο των νέων διαγνωσμένων κρουσμάτων του ΕΟΔΥ(καταγράφηκαν 19).Τα κρούσματα σύμφωνα με το..

ρεπορτάζ του J.W.προέρχονται από διάφορες περιοχες της Κορινθίας, όπως από Κόρινθο, Ξυλόκαστρο, Σουληνάρι, Βραχατι , καταυλισμοί ρομα κτλ. Από τα 19 κρούσματα που καταγράφηκαν χθες  τα 12 διαγνώστηκαν στο Νοσοκομείο Κορίνθου και τα άλλα σε ιδωτικά ιατρικά κέντρα. Στο νοσοκομείο αυτή τη στιγμή στην κλινική για covid-19 νοσηλεύονται 11 ασθενείς ενώ στην ΜΕΘ νοσηλεύονται 4 από την Κορινθία.  

Συνεχίζονται οι εμβολιασμοί όχι με τους ρυθμούς που διενεργούνται σε άλλες περιοχες της Πελοποννήσου, γεγονός που δικαιολογεί την τελευταία θέση της Κορινθίας στο θέμα αυτό, ενώ προβληματισμός υπάρχει σχετικά με την προθυμία του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού να εμβολιαστούν αφού σύμφωνα με πληροφορίες μας έχει εμβολιαστεί μόνο το 1/3 .Ποσοστά που τα συναντάμε και σε άλλες περιφερειακές ενότητες της Πελοποννήσου.