24 Φεβ 2021

Δ. Καμπόσος: "Δεν συγκαλύπτουμε περιβαλλοντικά εγκλήματα και δεν έχουμε υποχρέωση να καλύψουμε κανέναν" (βίντεο)

 


Οι σημερινές εξελίξεις δείχνουν και την μεγάλη αποφασιστικότητα του δήμου Άργους Μυκηνών να ξεκαθαρίσει το τοπίο στο θέμα της ρύπανσης του Αργολικού κόλπου, σε επίπεπδο βιολογικού καθαρισμού . Τα σημερινά πρόστιμα, οι καταγγελία της σύμβασης των χυμοποιείων και η κατάθεση του πορίσματος των..

ελέγχων στον Εισαγγελέα Ναυπλίου έκαναν την διαφορά. Τώρα το "μπαλάκι" των ευθυνών πάει στην Περιφέρεια να λάβει τις αποφάσεις που πλέον θα σταματήσουν ένα καθεστώς ατιμωρησίας που συντηρείται στην περιοχή. "Έχουμε κάνει ό,τι είναι δυνατόν, ό,τι πρέπει και ό,τι χρειάζεται.Δεν είμαστε εισαγγελείς,ούτε αστυνομία. Υπάρχουν νόμοι, υπάρχει συντεταγμένη πολιτεία . βαθμοί για την ανάληψη ευθυνών." τόνισε σε δηλώσεις του σήμερα ο δήμαρχος Δ. Καμπόσος. 

Τώρα οι επόμενες κινήσεις στους αρμοδίους, που είναι η Εισαγγελία και η Περιφέρεια Πελοποννήσου. Ο δήμαρχος υπήρξε ξεκάθαρος για το θέμα λέγοντας πως "Συζητήσεις γι αυτό το θέμα δεν θα κάνουμε, όπως δεν κάναμε μέχρι σήμερα.Εμείς δεν είμαστε υποχρεωμένοι να καλύψουμε κανέναν Δεν έχουμε καμία διάθεση.Ούτε να συγκαλύψουμε περιβαλλοντικά εγκλήματα που γίνονται."

Ο κ. Καμπόσος τόνισε πως δεν συμμορφώθηκαν τα χυμοποιεία ακόμα και όταν ξέσπασε αυτός ο θόρυβος της μεγάλης ρύπανσης,ενώ παράλληλα έκανε έκκληση να λειτουργήσουν επιτέλους τους βιολογικούς τους.

Απευθυνόμενος στους αρμοδίους που τώρα αναμένεται να αναλάβουν δράση ως οφείλουν προειδοποίησε:

"Αν συνεχίσουν αυτό το βιολί, να μην παίρνει κανένας μέτρα εναντίον τους υπάρχει περίπτωση να "τσιμεντώσω" εγώ προσωπικά τους αγωγούς." είπε ο δήμαρχος θέλοντας πλέον να δείξει πως η υπόθεση δεν μπορεί να συνεχιστεί.

Δείτε το βίντεο