11 Ιαν 2021

Το STOP του Νίκα στον οικονομικό έλεγχο της ΠΕΔ "βάζει μπαρούτι" στην Πελοπόννησο - Οι επόμενες κινήσεις των δημάρχων - Της Τζένης Σουκαρά


Τελικώς το ρεπορτάζ μας και οι πληροφορίες μας σχετικά με τον οικονομικό έλεγχο της ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ ΑΕ επιβεβαιώθηκαν
. Σήμερα το πρωί πήγαν στην Τεγέα στα γραφεία της εταιρίας οι δικηγόροι και ο.. εκπρόσωπος της ΠΕΔ για να ξεκινήσουν το έλεγχο. 

Ομως οι υπάλληλοι  αρνήθηκαν να δώσουν τα στοιχεία γιατί η διοίκηση της εταιρίας ζητά δικαστική εντολή για να γίνει ο έλεγχος.

Με λίγα λόγια, η Περιφέρεια Πελοποννήσου και συγκεκριμένα ο Περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας ο οποίος είναι και πρόεδρος του ΔΣ της εταιρείας ζητά δικαστική εντολή για να ξεκινήσει ο άλλος εταίρος του  τον οικονομικό έλεγχο. 

Η εξέλιξη όσον αφορά την ουσία του γεγονότος αλλά και την  πολιτική του διάσταση  είναι άκρως εντυπωσιακή για το προκλητικό και κραυγαλέο νόημά της. 

Ο πρόεδρος της ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ ΑΕ Παναγιώτης Νίκας που επιθυμεί να την κλείσει , παραμένει πρόεδρος και αποφασίζει γι αυτή. 

Ο Περιφερειάρχης που έκανε δυο ελέγχους χωρίς να ρωτήσει τον συνεταίρο του τώρα που ο δεύτερος  επιθυμεί να κάνει τον έλεγχο γιατί θέλει να γνωρίζει όλη την οικονομική εικόνα της εταιρίας , τον εμποδίζει .

Ερωτήματα μετά από αυτή την εξέλιξη γεννιούνται πολλά.

Γιατί προβαίνει σε αυτη την κίνηση ο Παναγιώτης Νίκας

Γιατί παράτυπα υπερβαίνει την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης ;

Τι επιδιώκει να κρύψει από έναν έλεγχο που ούτως ή άλλως θα γίνει.

 Πολλοί εικάζουν πως  θέλει να κερδίσει χρόνο για να προλάβει την ανακριτική  διαδικασία στην Ανεξάρτητη Αρχή Διαφάνειας για να έλθει αυτή κοντά με το αποτέλεσμα του έλεγχου που θα κάνει η ΠΕΔ.

Είναι σαφές πως η ΠΕΔ με τον Δ. Καμπόσο θα κάνει τον οικονομικό έλεγχο για όλα τα έτη , στα οποία μέσα είναι και η θητεία του Π.Νίκα. 

Αναρωτιέται κανείς ακόμα και αυτό, μετά  αυτή την σπασμωδική και "προκλητική" αντίδραση του περιφερειάρχου . 

Μέσα απο αυτα τα γεγονότα θεωρείται πλέον δεδομένο πως οι δήμαρχοι θα πάνε δικαστικά στο θέμα της ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ ΑΕ.και βεβαίως μέσα από την δικαστική διαδικασία θα αναζητήσουν 

α) την δικαίωσή τους , δηλαδή πως δεν έχουν εκτελέσει κανένα έργο όλα αυτά τα χρόνια 

β) θα αναζητήσουν πόσα χρήματα δεν ξαναγύρισαν πίσω και

 γ) τι έγινε με τις προμήθειες που πάρθηκαν στην εταιρία.

Με λίγα λόγια οι δήμαρχοι και ο Δ. Καμπόσος θα ζητήσουν τα λεφτά που ουσιαστικά τους χρωστάνε.

Πολιτικά η υπόθεση και όλες οι προκλήσεις Νίκα έχουν καταφέρει να γίνει γνωστός ο δήμαρχος Άργους Μυκηνών και κυρίως να ανέβει στην εκτίμηση των Πελοποννησίων, αφού είναι φανερό πλέον πως με απόλυτα δημοκρατικές διαδικασίες και μεστή και κατανοητή γλώσσα προσπάθησε να διαλευκάνει την υπόθεση.

 Κάποιοι κακοί σύμβουλοι ή ο ίδιος ο Περιφερειάρχης μόνος του, νομίζουν πως θα βάλουν εμπόδια ή θα τον οδηγήσουν σε δύσβατους δρόμους με μεθόδους σαν την σημερινή. 

Έχουμε ξαναπεί πως αυτά δεν φοβίζουν τον πρόεδρο της ΠΕΔ αντιθέτως τον θρέφουν. 

Σύμφωνα με πληροφορίες την Τετάρτη θα δώσει συνέντευξη τύπου στην Τρίπολη για το θέμα. Έχει κανείς την αμφιβολία πως δεν θα απασφαλίσει; 

Η Τετάρτη είναι κοντά μας..