11 Ιαν 2021

Οι πρόωρες εκλογές, η ετοιμότητα του ΣΥΡΙΖΑ και η πρακτική του Δέδε στο Περιφερειακό Συμβούλιο


Του Νίκου Φλαούνα

 Ένας απο τους χαρακτηρισμούς που δόθηκε για τον ανασχηματισμό της Κυβέρνησης Μητσοτάκη ειναι αυτός, του ...προεκλογικού. Ενδέχεται λοιπόν να γινουν εκλογές μέσα στο 2021, οπως αρκετοί πιστεύουν.

Προσωπικά διαφωνώ με μια τέτοια εκτίμηση, αφου οι προσεχείς Εθνικες εκλογές θα γίνουν με απλή αναλογική, ενω στο μεταξυ έχουν συσσωρευτεί πολλα προβλήματα τα οποία η Κυβέρνηση αδυνατεί να επιλύσει. Αντίθετα αυτά (τα προβλήματα) οξύνονται δεδομένης της επιβάρυνσή τους απο την πανδημία.

Έτσι έχουμε με την γενική έννοια πρόβλημα στην οικονομία (μικρομεσαίοι, επιταγές με ...εταιροχονισμό πληρωμής, κόκκινα δάνεια, πλειστηριασμοί, κλειστά μαγαζιά, τραπεζικές απαιτήσεις, απολύσεις, απλήρωτη εργασία κλπ).

Έχουμε την πανδημία (ψέματα με τα εμβόλια, νεκροί πάνω απο 5000 ως τωρα, ανικανότητα κυβερνητική σε προγραμματισμό, υποβάθμιση του Εθνικού Συστήματος Υγείας, υπουργοί με ανόητες δηλώσεις  στα "φιλικά" τηλεπαράθυρα που εκ των υστέρων ...αυτοδιαψεύδονται κλπ).

Εχουμε την Παιδεία προς ιδιωτικοποίηση με Κυβερνητική  "βοήθεια" την υποβάθμιση της Δημόσιας Παιδείας όλων των βαθμίδων.

Πολλά προβλήματα, τα οποία δεν λύνονται μέσα στο 2021, οχι μονο επειδή δεν μπορούν αλλα και επειδή δεν ...ΘΕΛΟΥΝ!

Ο Γιώργος Παπανδρέου το 2010 με 160 βουλευτές και σαρωτική νίκη στις εκλογες του προηγούμενου χρόνου "δέχθηκε" (κακώς) την Εθνική συστράτευση και έπεσε σαν ώριμο φρούτο λίγο αργότερα, παρότι το πρόβλημα ηταν μονο η οικονομική κρίση.

Έτσι ο λαός του ΠΑΣΟΚ έφυγε και η συντριπτική δημοκρατική πλειοψηφία επέλεξε τον Αλέξη Τσίπρα (οχι τον ΣΥΡΙΖΑ) και μια μικρή μειοψηφία παρέμεινε σε υποκατάστατα του ΠΑΣΟΚ και στη Ν. Δ του Μητσοτάκη (!).

Γι'αυτό δεν πρέπει να δίνουμε και μεγάλη εμπιστοσύνη στις "τωρινές" δημοσκοπήσεις. Το παραδειγμα της "εξαΰλωσης" του ΠΑΣΟΚ του 46% και των 160 βουλευτών ειναι ενα γεγονός που ΕΥΚΟΛΑ μπορει να επαναληφθεί! 

Και ξαναλέμε. Οι προσεχείς εκλογες ειναι με απλή αναλογική...!

Αν όμως, λέμε ΑΝ, επαληθευτούν όλοι αυτοί που θεωρούν πως το 2021 θα γίνουν εκλογές, πόσο έτοιμος ειναι ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Αλεξης Τσίπρας για μια νεα Κυβερνώσα Δημοκρατική-Προοδευτική Αριστερά;

Μπορεί κατι τέτοιο να το πιστεύουν στην Κουμουνδούρου (πως ειναι έτοιμοι) όμως διαφορετικά εμφανίζονται στην Κοινωνία τα ...πράγματα.

Δεν μπορεί για παραδειγμα στην Περιφερεια Πελοπόννησου η Αριστερά και κυρίως η παράταξη που στήριξε προσωπικά ο Τσίπρας (του Γιώργου Δέδε) να εχει κοινή γραμμή (στήριξη) με τον Περιφερειάρχη Παν. Νίκα (της μητσοτακικής δεξιάς κι ακόμη παραπέρα...) και μετα απο 18 μήνες (απο τις εκλογες) να θεωρεί αντίπαλο τον Πέτρο Τατούλη (στην παράταξη του οποίου ηταν Αντιπεριφερειάρχης ως συνεργαζόμενος ΠΑΣΟΚος και μετα ως ΣΥΡΙΖΑίος...) .

Εκτος και αν οι Πελοποννήσιοι κληθούν να ...παραβλέψουν τα καμώματα (Δέδε) στην Περιφέρεια και να διαφοροποιηθούν ΜΟΝΟ για τις Εθνικές Εκλογές.

Αν λοιπόν εχουμε πρόωρες εκλογές, αλλα ακόμη και αν δεν έχουμε πρέπει όλοι αυτοί του Δημοκρατικού-Προοδευτικού χώρου να ...ανασκουμπωθούν παραμερίζοντας τα προσωπικά (η άλλου είδους ενδεχόμενα ωφέλη) και να δουν τουλάχιστον ...ταξικά την πορεία τους.

Πρέπει, επιβάλλεται να αναδεικνύονται τα προβλήματα της Κοινωνίας και μέσα στο Περιφερειακό Συμβούλιο και στην Οικονομική Επιτροπή προβάλλοντας και αναδεικνύοντας την εγκληματική πολιτική ανικανότητα της Κυβέρνησης.

Δεν μπορεί να μένουν απαθείς, και να ακούν το Νίκα να υπερηφανεύεται για την Κυβέρνηση και τον Μητσοτάκη, όταν έχουν μπροστά τους το ενδεχόμενο των Εθνικών Εκλογών και να συντάσσονται σε ψηφίσματα και αποφάσεις που εντέχνως ο Περιφερειάρχης παρουσιάζει με την "υπερηφάνεια" του Δεξιού και καμαρώνει με την Κυβερνητική γραμμή που τους περνάει.

Ουτε να περνά "ανέξοδα" τη μόνιμη δικαιολογία πως η Περιφέρεια δεν εχει ...λόγο, επειδή οι αποφάσεις ειναι της Κυβέρνησης και αυτός ως Περιφερειάρχης απλα εκτελεί!