26 Ιαν 2021

Ένας Νίκας από τα παλιά - "Άδειασε" τους συνεργάτες του με άνεση


 Του Νίκου Φλαούνα 

Βλέποντας το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου της 25/1/21 και τον Περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα, καταλαβαίνει κανείς το πως διοικούσε τα Δημοτικά Συμβούλια Καλαμάτας με την άνεση της ...απόλυτης πλειοψηφίας που του παρείχε..

ο τοτε εκλογικός νόμος!

Οταν ρωτήθηκε η αντιπεριφερειάρχης Α. Κόρκα απο κάποιον σύμβουλο της αντιπολίτευσης, δεν την άφησε να απαντήσει, λέγοντας αυταρχικά "...θα μιλήσω ΕΓΩ!"

Την ίδια τύχη ειχε και ο χωρικός  αντιπεριφερειάρχης της Περιφερειακής Ενότητας (Γκιολής) τον οποίο μάλλον τον... μάλωσε!

Σαν να κατάλαβε (η του το είπαν) την άσχημη συμπεριφορά του,   είπε στην κ. Κόρκα να πει ... κάτι, αλλα μονο για τα διαδικαστικά!

Απευθυνόμενος στον Γ. Δέδε είπε "... ομιλεί ο Περιφερειάρχης...", οταν ο πρώτος εξεφρασε απορίες για την συμπεριφορά του δεύτερου και συμφωνώντας με το περιφερειακό σύμβουλο κ. Πετρίτση για το ..."άδειασμα" της κ. Κόρκα!

Στη συνέχεια η κ. Κόρκα απορούσε απο που διαπίστωσε ο Πετρίτσης ...."άδειασμα απο τον Περιφερειάρχη"!

Ένας Νίκας απο τα...παλιά! Φανταστείτε να μην ειχε εκλεγεί με ΑΠΛΗ αναλογική!

Ειναι γεγονός πάντως πως οταν μιλάει η κ. Νικολάκου την ακούει με προσοχή και ουκ ολίγες φορές συμφωνεί μαζι της και αναβάλλει θέματα λογω...άγνοιας των θεμάτων απο τον ίδιο.

Τα πιο ωραία όμως ειναι όταν θέλει να υπενθυμίσει την δεξιά πολιτική καταγωγή του. Όπως στην προσπάθειά του να δώσει τα εύσημα στον ιδιωτικο τομέα και συγκεκριμένα στους ιδιώτες γιατρούς που εχουν προσφέρει πολλα περισσότερα απο του γιατρούς του ΕΣΥ....! Είπε μεταξύ άλλων πως ο ίδιος πιστεύει οτι τα στοιχεία που δίδονται για την πανδημία δεν ειναι ακριβή! Εγώ, είπε,μκοιταζω μονο το πόσοι νοσηλεύονται και το πόσοι ειναι στις ΜΕΘ!

Προφανώς ο αριθμός των ΝΕΚΡΩΝ, δεν εχει ιδιαίτερη σημασία!

Για τον  κ. Νίκα ειναι προφανώς μονο...ΑΡΙΘΜΟΙ!