26 Ιαν 2021

Γιάννης Πανούσης: Αμετ-ανόητοι;

 


Του Γιάννη Πανούση

Αν σήμερα βουτάς την πένα σου

σε κόκκινη μελάνη για να γράψεις

κράτα στο ντουλάπι της ψυχής σου

και ένα μπουκάλι με μαύρη..


μελάνι

Ποιητής είσαι,δεν πιστεύω να νομίζεις

πως η ζωή πηγαίνει πάντα ευθεία γραμμή

Αργύρης Μαρνέρος, Ecce Homo-Ιχνηλασίες


Σε λίγο θα πιστέψουμε ότι είναι η Μοίρα των αριστερών[κομμάτων και κομματικών στελεχών] να αλληλοεξοντώνονται ή να αλληλοκατηγορούνται για λιποταξία, αναχωρητισμό, ρεφορμισμό κλπ.

Ουδείς θέτει στον εαυτό του το ερώτημα μήπως η θεωρία, η άποψη, η εμμονή ότι ‘’ο εμφύλιος δεν τελειώνει ποτέ’’, εν έτει 2021,αποτελεί σβησμένη ηχώ κι όχι στεντόρια φωνή. Τα αποτελέσματα γνωστά .Το ίδιο και το διαγραφόμενο μέλλον.

Δεν πρόκειται για υπόγεια δράση προβοκατόρων αλλά για αυτοπαγίδευση πολλών αριστερών στο παρελθόν, με το οποίο αρνούνται να κλείσουν το λογαριασμό, με συνέπεια να διαιωνίζεται η πάλη νεκρών με ζωντανούς και να μετατρέπεται η πορεία του πολιτικού φορέα ή σε ιστορική δικαίωση του Αλάθητου Ηγέτη [sic] ή σε εκκαθάριση [liquidation] του όποιου υπεύθυνου της ήττας.

Δεν έχουν άραγε οι τόσοι πάνσοφοι πολιτικοί και ιστορικοί [μερικοί από τους οποίους συγκροτούν ‘τη σαπουνόφουσκα της Αριστεράς’] ότι πάσχει η επαναστατική φιλοσοφία διότι είναι πλέον παρωχημένης εποχής, με συνέπεια να παρασύρονται σε ολέθρια λάθη τακτικής στην αντιμετώπιση των νεοβαρβάρων.

Μπορεί οι ιθύνοντες να κατηγορούν τους ηθικολόγους ότι δεν κατανοούν το προτσές της Ιστορίας αλλά φοβάμαι ότι οι ίδιοι ζουν εκτός πραγματικότητας 21ου αιώνα και συνεχίζουν να συ-σκέπτονται με κλισέ και τσιτάτα, με δόγματα μιας οιονεί-θρησκευτικής μισαλλοδοξίας κατά παντός μη-πιστεύοντος και μη-ανήκοντος.

Οι αυταπόδεικτες αλήθειες για Επερχόμενη Δεύτερη Επαναστατική Ευκαιρία[για τη Δεύτερη Παρουσία πρόκειται;]δεν είναι συμβατές με τα δεδομένα και είναι θανάσιμο εκλογικό[και όχι μόνο] λάθος να χρεώνονται στον κυρ Παντελή ή στην ανωριμότητα του λαού ,ο οποίος δεν βλέπει το συμφέρον του.

Πριν λοιπόν να βγάλουν τα μαχαίρια [και τα μάτια τους;] ας κάνουν τον κόπο να ξαναδιαβάσουν τα διδάγματα της Ιστορίας....


ΥΓ. «Το Κόμμα δεν μπορεί να συνεργαστεί με τους Μετριοπαθείς. Αυτοί, παρόλη την καλοπιστία τους, αναρίθμητες φορές πρόδωσαν το κίνημα και θα το ξαναπροδώσουν και την άλλη και την παράλλη»


[Άρθουρ Καίσλερ,Το Μηδέν και το Άπειρον][για την ...Προοδευτική Συμμαχία]


ΥΓ2. «Η αλήθεια δεν είναι πάντοτε επαναστατική’’[Β.Κουνέλης, Καπνισμένα ερείπια][για τους ...σκληροπυρηνικούς»


(Ο Γιάννης Πανούσης είναι καθηγητής, συγγραφέας, πρώην υπουργός)