15 Ιαν 2021

«Αν η ποινή για ένα έγκλημα είναι οικονομική, τότε ο νόμος αυτός αφορά αποκλειστικά τη μεσαία τάξη».


Κομπανιέρο Πιτσιρίκο,

Η λεζάντα της εικόνας μεταφράζεται ως εξής: «Αν η ποινή για ένα έγκλημα είναι οικονομική (δηλαδή πρόστιμο), τότε ο νόμος αυτός αφορά αποκλειστικά τη μεσαία τάξη».

Εντάξει, «τη χαμηλή τάξη» γράφει, εν...


ολίγοις τους φτωχούς, τη πλέμπα, το πόπολο, το προλεταριάτο, τους από κάτω τέλος πάντων.

Κορόιδα, που νομίζετε ότι είστε και μεσαία τάξη.

Δεν υπάρχει μεσαία τάξη, δεν υπήρξε και ποτέ. Πουθενά στον κόσμο.

Υπήρξαν κάποιοι, που πήραν μια μικρή γεύση, που έζησαν για μια μέρα όπως ζουν κάποιοι άλλοι για μια ζωή.

Μια μπουκίτσα χλιδή και όλοι νόμισαν ξαφνικά ότι θα χορτάσουν πλούτο.

Καλό ήταν όσο κράτησε, αλλά δεν μας χρειάζονται πια, και μας το φέρνουν σιγά-σιγά, πως περισσεύουμε.

Για τους δε Έλληνες που είναι πλέον διπλά χρεοκοπημένοι και μου νομίζουν ότι είναι μεσαία τάξη, ό,τι και να πω τσάμπα σάλιο θα χαλάσω.

Προς το παρόν, τα τέλη κυκλοφορίας ανθρώπου στην Ελλάδα αυξάνονται στα 500 ευρώ/μέρα. Και κάποια στιγμή θα φτάσουν και στα 1.000, ενώ κάθε πολυκατοικία θα έχει και τον μπάτσο της - αυτό δεν θέλατε;

Είπα να γίνω και λίγο πιο δυσάρεστος, μιας και τα ωραία έπονται, και να προσπαθήσω να καταλάβω, ό,τι έχω διαβάσει (αποσπασματικά) τις τελευταίες βδομάδες για την Ελλάδα, αλλά δεν έχουν καμία σημασία όλα αυτά, γιατί η μόνη είδηση που προκαλεί σοκ, είναι που η Ελλάδα υπάρχει ακόμα.

Μια Ελλάδα που συνεχίζει να προσποιείται, ότι όλα αυτά είναι πρωτοφανή και πως δεν έχει χρεοκοπήσει δυο φορές τα 10 τελευταία χρόνια.

Κάθονται οι Έλληνες και τσακώνονται και …λογαριάζονται όλη μέρα, για το ποιος είναι λιγότερος δούλος.

Στο μεταξύ, ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης παραμένει πρωθυπουργός στο προτεκτοράτο, έπρεπε να ήταν ολοσέλιδη αφιέρωση σε όλες τις εφημερίδες του πλανήτη.

Είναι αφελής όποιος πιστεύει, ότι υπάρχουν κυβερνήσεις που λογοδοτούν στους πολίτες, αλλά η ολλανδική κυβέρνηση παραιτήθηκε σήμερα, επειδή κατηγόρησε ψευδώς για απάτη αρκετούς δικαιούχους οικογενειακής επιδότησης, υπό το φόβο το σκάνδαλο να πάρει μεγάλες διαστάσεις.

Στην Ελλάδα, δεν έχει παραιτηθεί ούτε ένας υφυπουργός.

Βγαίνει, για παράδειγμα, ένας υφυπουργός Υγείας, πριν λίγες μέρες, και κατηγορεί ανερυθρίαστα τους γιατρούς, ότι αυτοί αποφασίζουν ποιος ζει και ποιος πεθαίνει στην πανδημία, γιατί οι ΜΕΘ είναι όλες εκεί έτοιμες, να υποδεχθούν ασθενείς (σίγουρα).

Και οι γιατροί κάθονται και τον κοιτάνε.

Φυσικά, η σημερινή κυβέρνηση στο προτεκτοράτο απλά είπε, αυτό που το ξέρουν όλοι εκτός από τους Έλληνες.

Πως ούτε ΜΕΘ θα ανοίξουν, ούτε γιατρούς θα προσλάβουν, καθώς, όπως είπε και ένας άλλος μαϊντανός, για να στελεχωθεί μια ΜΕΘ το προσωπικό χρειάζεται να εκπαιδευτεί 12-14 χρόνια· προετοιμαστείτε τότε για την επόμενη πανδημία, α ξέχασα πεταμένα λεφτά.

Την ίδια μέρα που το είπε ο υφυπουργός, οι γιατροί έπρεπε να πετάξουν στο πάτωμα τα στηθοσκόπιά τους και να πουν στον κόσμο, ότι από εδώ και πέρα θα τους θεραπεύσει η κυβέρνηση και οι χιλιάδες ΜΕΘ της.

Ή να βάλουν μια αλλαξιά ρούχα στη βαλίτσα και να την κάνουν μακριά από το μπoυρδέλο.

Δεν ξέρω, τι κάθονται και κάνουν σε μια χώρα, που όλοι θέλουν να γίνουν αστυνομικοί και παπάδες.

Για το άλλο μεγάλο «μέτωπο», την Παιδεία, τι να πρωτοπεί κανείς.

Γενικά, βλέπω, για εκατομμυριοστή φορά, ότι οι Έλληνες ξαφνικά διαπίστωσαν, ότι μάλλον δεν έχουν Παιδεία ή Υγεία.

Οι οποίες πρέπει να καταστράφηκαν τις τελευταίες 20-30 μέρες, γιατί πιο πριν το μοναδικό πρόβλημα της χώρας ήταν οι πρόσφυγες· τι να πω τώρα και γι’ αυτούς, που απλά μετακόμισαν από την μια κόλαση στην άλλη και έχουν εγκλωβιστεί από πάνω σε μια χώρα με πολλούς Έλληνες.

Είναι ξεκάθαρο από χρόνια, ποιος συντηρεί αυτή την κατάσταση.

Και ποιος παίζει τις κουμπάρες με τον Μητσοτάκη, και τον κάθε Μητσοτάκη.

Σας τρώνε τα εμβόλια, σας έφαγαν τις ΜΕΘ, σας έφαγαν και εσάς μαζί, και, αντί να τους περάσετε πριονοκορδέλα, μου πιπιλάτε κουταλάκια και αναρωτιέστε και από πάνω τι έχει πάει στραβά σ’ αυτή τη χώρα.

Με λίγα λόγια, κόψτε τις γκρίνιες, γιατί το πολύ το κυρ ελέησον το βαρέθηκε και ο παπάς.

Το μόνο που μπορεί να κάνει από εδώ και πέρα η Ελλάδα, είναι να νοικιάζει αστυνομικούς στις άλλες χώρες (επί πληρωμής εννοείται) για να φυλάνε Καπιτώλια και προεδρικά μέγαρα.

Στην Ελλάδα δεν πρόκειται να δουν δράση. Θα πιαστεί ο κώλoς τους να κάθονται.

Ευκαιρία να βγουν και κάποια εύκολα χρήματα, τώρα που η χώρα πήγε για άλλη μια φορά στο διάολο.

Α, και τον Μητσοτάκη και τα μάτια σας …μεσαία μου τάξη, εσείς.

Με εκτίμηση,

Άρης

Υ.Γ. Καλά κάνετε που γράφετε για τις ΗΠΑ. Να γράφετε και να τα λέτε. Καλά τα έγραψε και ο ΤΤΠ. Επίσης, αυτό που είπε για το δείκτη Gini, μην πέσετε να με φάτε, δεν το ήξερα. Το είχε πει μια κοπέλα τον Ιούνιο στη …μάζωξη, ότι οι ανισότητες στις ΗΠΑ είναι στα επίπεδα που βρέθηκε η Γαλλία πριν την Γαλλική Επανάσταση, αλλά δεν ήξερα ότι υπάρχει και δείκτης γι’ αυτό. Όσο ζω, μαθαίνω χεχε.


(Φίλε Άρη, δίνε πόνο. Άρη, ο Μητσοτάκης ανέβασε το πρόστιμο στα 500 ευρώ σήμερα το πρωί στη Βουλή, αλλά μετά από μερικές ώρες το κατέβασε στα 300 ευρώ για δέκα μέρες. Εγώ θα τον ψηφίσω. Τι πλάκα. Ούτε οι Μόντι Πάιθον δεν τα έκαναν αυτά. Άρη, νομίζω ότι οι Έλληνες έχουν πεθάνει και δεν το ξέρουν. Αιωνία τους η μνήμη. Να είσαι καλά, Άρη).


ΠΗΓΗ: pitsirikos.net