24 Ιαν 2021

Η Διώρυγα είναι μια, δύο οι υπουργοί, δυο οι πρωτοβουλίες , πόσοι οι "στρατηγικοί σχεδιασμοί; - Της Τζένης Σουκαρά



 Φαίνεται πως τα πράγματα με την Διώρυγα είναι σοβαρά, μετά και την τελευταία κατολίσθηση.Κι ενώ γνωρίζαμε για την πρωτοβουλία που βρίσκεται σε εξέλιξη απο πλευράς Ν. Ταγαρά, ΑΕΔΙΚ  και Περιφέρειας για την επίλυση μιας σειράς προβλημάτων, ήλθε η παρέμβαση Δήμα να υπογραμμίσει βεβαίως..

πως τα πράγματα πράγματι είναι σοβαρά αλλά και να αναλάβει δράση από διαφορετική αφετηρία. Έτσι μάθαμε πως ο  Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων και Βουλευτής Κορινθίας, Χρίστος Δήμας επικοινώνησε με τον Υπουργό Υποδομών κ. Κώστα Καραμανλή και τον Γενικό Γραμματέα Υποδομών Γιώργο Καραγιάννη για το ζήτημα του Ισθμού. Σε συνεννόηση με την ΑΕΔΙΚ και λαμβάνοντας υπόψη το πόρισμα του καθηγητή κ. Λέκκα και του ΕΑΓΜΕ, τεχνικό κλιμάκιο του Υπουργείου Υποδομών, θα κατέβει στην Διώρυγα της Κορίνθου τη Δευτέρα το πρωί για την πρώτη αυτοψία.  Αυτό που προκαλεί εντύπωση είναι πως και σε αυτή τη περίπτωση, αναφέρεται στην ανακοίνωση πως  θα ακολουθήσουν συναντήσεις ώστε να " σταθμιστούν" τα επόμενα βήματα τόσο για τον στρατηγικό σχεδιασμό και το μέλλον της διώρυγας όσο και για την χρηματοδότηση του έργου.

Και βεβαίως εύλογα αναρωτιόμαστε για τις ξεχωριστές κινήσεις του καθενός. Γιατί δεν υπάρχει εννιαίο μέτωπο;Υπήρξε κακή αρχή ; Κακή συνέχεια; Κακό αποτέλεσμα;

  Γιατί στην υπόθεση, ο καθηγητής Λέκκας ένας είναι και η Διώρυγα μια, δυο οι υπουργοί, δυο οι πρωτοβουλίες, πόσα όμως τα μέτωπα και οι σχεδιασμοί πόσοι; 

ΥΓ Εννοείται πως είναι εξαιρετικά θετικό να σπεύδουν οι πολιτικοί μας να επιλύσουν ένα τεράστιο θέμα όμως η αφημένη Διώρυγα.Τα ερωτήματα που θέτουμε έχουν μόνο αυτό σαν στόχο.Την Διώρυγα. 

Αλλά για να είμαι ειλικρινής, κάτι δεν μου δένει καλά στην ιστορία.