22 Ιαν 2021

Ο Χατζηδάκης αναθέτει σε ιδιώτη την εκκαθάριση των εκατοντάδων χιλιάδων εκκρεμών συντάξεων


Η κυβέρνηση λίγους μήνες νωρίτερα έδινε τα εύσημα στο υπουργείο Εργασίας για την «πρόοδο» στις εκκρεμείς συντάξεις, ενώ αυτές φαίνεται πως διογκώνονταν μήνα με τον μήνα. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο ο πρωθυπουργός μαζί με τον νέο υπουργό

Εργασίας, Κωστή Χατζηδάκη, φαίνεται ότι συμφώνησαν σε μια σύμπραξη με τον ιδιωτικό τομέα, δίνοντας το έργο της εκκαθάρισης των πάνω από 400.000 εκκρεμών συντάξεων σε ιδιώτη. «Για μένα το θέμα των εκκρεμών συντάξεων είναι ίσως η νέα ΔΕΗ σε αυτό το υπουργείο» δήλωσε ο Χατζηδάκης αποκαλύπτοντας τη στόχευση που θα έχει και το (όπως φαίνεται) προς ψήφιση νομοσχέδιο.

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του υπουργείου Εργασίας, η ανάληψη του έργου θα γίνει με νομοσχέδιο, που αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή μέσα στο α’ εξάμηνο του 2021.

Όπως δήλωσε ο Κωστής Χατζηδάκης, θα αναζητηθεί project manager από τον ιδιωτικό τομέα για να «τρέξει», σε συνεργασία με τη διοίκηση του ΕΦΚΑ, το έργο της εκκαθάρισης εκκρεμών αιτήσεων συνταξιοδότησης. Όπως είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Εργασίας, «για μένα το θέμα των εκκρεμών συντάξεων είναι ίσως η νέα ΔΕΗ σε αυτό το υπουργείο». «Θα διαθέσουμε πόρους και ανθρώπινο δυναμικό για να υποστηρίξουμε τον ΕΦΚΑ και το υπουργείο», τόνισε ο πρωθυπουργός, αναφερόμενος στις εκκρεμείς συντάξεις.

Σημειώνεται, ότι δραματική είναι η κατάσταση στο ζήτημα των εκκρεμών συντάξεων, όπου παρά τις συνεχείς υποσχέσεις της κυβέρνησης ο αριθμός τους διογκώνεται, έχοντας φτάσει πλέον τις 350.000.

Η αδυναμία του υπουργείου Εργασίας να ανταποκριθεί στα επιπλέον προβλήματα που δημιούργησε η πανδημία, έχει εκτοξεύσει τον αριθμό των εκκρεμών συντάξεων, την ώρα που μόλις τον Δεκέμβριο ο Κυριάκος Μητσοτάκης έδινε τα εύσημα στην τότε ηγεσία του Υπουργείο για «την πρόοδο» στο ζήτημα. Συνολικά, πλέον, οι εκκρεμείς υποχρεώσεις του e-ΕΦΚΑ ξεπερνούν τις 415.000.