17 Ιαν 2021

Μήπως "μισούν" τα ΑΕΙ οι σπουδαγμένοι Κυβερνήτες μας, του "χρυσοπληρωμένου" Ηarvard;


Του Νίκου Φλαούνα

Με θαυμασμό και...δέος,  κάποιοι οταν αναφέρονται σε πολιτικούς, λένε πως σπούδασε στο ...Harvard η στο ΜΙΤ (ΗΠΑ), η στο LSE (Αγγλία)!Όπως ο Πρωθυπουργός μας..

Κυριάκος Μητσοτάκης και η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως.

Βεβαίως κανένας δεν αμφισβητεί τα σπουδαία αυτα Πανεπιστήμια και την αξία τους!

Όμως σε τι υστερούν το Καποδιστριακό, το Αριστοτέλειο η το Μετσόβιο;

Πρόσφατα, εγινε διεθνής διαγωνισμός φοιτητών απο το Harvard και το ΜΙΤ ("συνθετικής βιολογίας iGEM") και ΝΙΚΗΣΑΝ οι φοιτητές του Αριστοτελείου! Άλλωστε δεν ειναι η πρώτη φορα που φοιτητές ελληνικών Πανεπιστημίων πρωτεύουν σε διεθνείς διαγωνισμούς.

Αυτα τα ελληνικά Πανεπιστήμια με την Εθνική υπόσταση. Με την κρατική Οικονομική ενίσχυση (απο φόρους των πολιτών) η οποία χρόνο με τον χρόνο λιγοστεύει...!

Βρίσκουν λοιπόν κάθε φορα τις αδυναμίες αυτων των πανεπιστημίων (των Ελληνικών) για να τα πολεμήσουν. Δηλαδη πως οι φοιτητές γράφουν στους τοίχους, πως εισχορουν σ´αυτά ξένα στοιχεία με παράνομες δραστηριότητες και δρουν ανενόχλητοι, πως εισάγονται φοιτητές με μικρές βαθμολογίες, πως υπάρχουν αιώνιοι φοιτητές κ.λ.π, κ.λ.π!

Κάνουν λοιπον τις ...συγκρίσεις με τα ξένα Πανεπιστήμια (κολλέγια) και τροφοδοτούν την κοινωνία με αυτα τα ...στραβά της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Αντί λοιπον να διορθωθούν κάποια στραβά, πηγαίνουν στο άλλο άκρο.

Αστυνομία, μείωση του αριθμού των εισακτέων, αποβολή των εργαζομένων φοιτητών με το πρόσχημα του χρόνου φοίτησης κα!

Θα προσέξετε οταν γινεται η σχετική προπαγάνδα, για να περάσουν στην κοινή γνώμη το σχέδιο υποβάθμισης των ελληνικών πανεπιστημίων, κυβέρνηση και ΜΜΕ προβάλουν ΜΟΝΟ τα στραβά.

ΠΟΤΕ δεν αναφέρονται στην ποιότητα των σπουδών, στην αξιοσύνη των φοιτητών η στην άριστη επιστημονική κατάρτηση των ελληνων καθηγητών !


Στο μεταξύ εχουν ψηφίσει την εξίσωση των... Πτυχίων, των παραρτημάτων στη χώρα, αυτων των φανταχτερών αμερικανικών σχολών με τα ελληνικά!

Δηλαδή, όσοι έχουν χαμηλή βαθμολογία στις εισαγωγικές εξετάσεις, κάτω του δεκα (10) ΔΕΝ θα μπορούν να φοιτούν σε ελληνικά εθνικά Πανεπιστήμια. Θα πηγαίνουν ....πληρώνοντας στα ιδιωτικά, που τα έχουν έτοιμα και ...ισότιμα!


              Η ΔΙΑΦΟΡΑ  ΣΤΟ...ΧΡΗΜΑ


Αυτο ομως που σε τρελλαίνει ειναι οτι οι έχοντες σπουδάσει στα "χρυσά" κολλέγια της Αμερικής ...καμαρώνουν σαν παγώνια και το χειρότερο  πως ...κάποιοι τους θαυμάζουν!

Η διαφορά όμως δεν ειναι στις σπουδές. Ειναι στο ΧΡΗΜΑ!

Σαφώς ειναι αξιότεροι οι έχοντες σπουδάσει στα ελληνικά Πανεπιστήμια!

Για το Harvard για το Staford, για το Princeton πχ οι ...σπουδές φτάνουν μέχρι τις ...70-80000$ το...χρόνο!

Δηλαδή για 5 χρόνια ειναι περίπου 300-400000$ το κόστος για τον γονιό!

Αν ομως εχει αρχίσει τις "σπουδές" το παιδί απο το Κολλέγιο Αθηνών, οπως ο Πρωθυπουργός μας Κυριάκος Μητσοτάκης (που αργότερα πήγε στο Harvard και σε μερικά άλλα) τοτε το κόστος εχει ως εξής:

Νηπιαγωγείο 10700€ για ενα χρόνο. 

Δημοτικό 10500€ το χρόνο. Επι 6χρόνια = 63000€.

Για Γυμνάσιο-Λύκειο 10000€ το χρονο. Επι 6χρονια= 60000€.

Υπάρχουν και λεγόμενες ...λοιπές χρεώσεις !

Συνολικά λοιπον για να φτάσει να αποφοιτήσει απο Harvard και να ολοκληρώσει με κατι πρόσθετα...μεταπτυχιακά το κόστος για το...παιδί μπορει να ξεπεράσει τις 600000€ και να φτάσει.... το 1εκ. Ευρώ!

Φυσικά υπάρχουν οι χορηγοί, οι μεγάλοι χορηγοί (των οπόιων τα τέκνα προηγούνται), υπάρχουν "υποτροφίες" και υποτροφίες, ενω την ίδια στιγμή στην Ελλάδα "κόβονται" οι υποτροφίες στα παιδιά ακόμη και ανέργων γονιών επειδή εχουν ενα σπίτι...!

Έτσι για την ιστορία αναφέρουμε πως στο Harvard το καταπίστευμα (ταμείο) ξεπερνά τα 25,6 ΔΙΣ $ !

Είπατε κατι;;;;

Τωρα έρχονται ο Πρωθυπουργός και η Υπουργός με τις λαμπρές και "κοστοβόρες" σπουδές να ...καταλάβουν τους Έλληνες γονείς και τους Έλληνες μαθητές-φοιτητές. Με μέτρα κυρίως αστυνομοκρατούμενα τα οποία "βαφτίζουν" ...μεταρρύθμιση οι υπεύθυνοι Κυβερνήτες μας θέλουν να βάλουν τάξη και να σπρώξουν τα παιδιά στην ιδιωτική εκπαίδευση.

Άλλωστε το πρωτο που θα μάθουν ειναι,  να ντύνονται ομοιόμορφα, να εχουν σύλλογο αποφοίτων μεγιστάνων και πολιτικών και να θαυμάζουν τους αποφοίτους των...ορίτζιναλ, μητρικών Πανεπιστημίων - Κολλεγίων. Που εχουν και ομάδα στο NBA...!

Αλήθεια, τι στο καλό θέλουν;

Μήπως κατα βάθος ΜΙΣΟΥΝ τα Ελληνικά Δημόσια (Κρατικά) Πανεπιστήμια;


Σ.Σ: Προς θεού δεν έχουμε αμφιβολία περι της αξίας των ακριβών αυτων Πανεπιστημίων. 

Ομως οι περισσότεροι Έλληνες ειναι ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΙ για την ποιότητα σπουδών των Ελληνικών, με την δημόσια εκπαίδευση και την αξια των επιστημόνων καθηγητών τους!