10 Δεκ 2020

Γιατί ζητούν τα Επιμελητήρια να πάρει θέση τώρα ο Π.Νίκας για τον συνεργάτη του Σ. Μουρίκη


Η είδηση της ημέρας για τα Περιφερειακά μας πράγματα είναι η επιστολή διαμαρτυρίας των 5 Επιμελητηρίων της Πελοποννήσου προς τον Περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα και στους περιφερειακούς συμβούλους για τις πρόσφατες δηλώσεις του διευθύνοντα.. συμβούλου της ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ ΑΕ Σωτήρη Μουρίκη. Διαβάστε εδώ!
Μέχρι χθες ο κ. Μουρίκης έκανε προφανώς προσπάθειες να επικεντρώσει το πρόβλημα  που δημιουργήθηκε στο πρόσωπο του προέδρου του Επιμελητηρίου,και  με νέο δελτίο τύπου ,αν και δεν είχε συμβεί κάτι καινούργιο να σχολιάσει, επέμεινε "στο κατηγορώ" Πιτσάκη αλλά και στην θέση του πως το ΟΧΙ στον προυπολογισμό θα αρθεί μόλις η αντιπολίτευση πάρει την διοικούσα επιτροπή.
Όμως δεν μπόρεσε ο κ. Μουρίκης να ανακατασκευάσει όλα όσα δήλωσε για τον θεσμό στην συνέντευξη τύπου, την απαξίωση του ρόλου των επιμελητηρίων, την "μούρη" που πουλάνε όταν η κυβέρνηση δέχεται τα αιτήματά τους, και τα καθρεφτάκια που τάζουν στους επιχειρηματίες με τα προγράμματα. Οι πρόεδροι βαθύτατα προσβεβλημένοι τα γράφουν στην επιστολή τους στον Περιφερειάρχη. 
Διότι αυτή η θέση "δεν μαζεύεται" καθότι προέρχεται από τον διευθύνονται σύμβουλο της ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ ΑΕ που εμπλέκεται με προγράμματα και θέματα που άπτονται και των επιμελητηρίων. 
Τι είναι λοιπόν η Περιφέρεια; Ανταγωνιστική προς τα επιμελητήρια; Θα μπορούσε κάποιος να αναρωτηθεί. 
Αντί λοιπόν ο κ. Μουρίκης με το δελτίο του που συντάχθηκε για να εστιάσει και στους δημοσιογράφους που έχουν αντίθετη άποψη από εκείνον, να μας απαντήσει τελικά  το δίλλημά του ποιο είναι;Ο ρόλος του επιμελητηρίου; Τότε γιατί ακόμα ασχολείται με αυτό; Γιατί ζητά και παζαρεύει  το όχι του, ότι δηλ.  αίρεται μόνον εάν δοθούν θέσεις της διοικούσας στην αντιπολίτευση; Ειδάλλως τι; Το Επιμελητήριο θα κλείσει; 
Εμείς πιστεύουμε  πως το Υπουργείο Ανάπτυξης δεν θα αφηνε ποτέ να κλείσει ένα Επιμελητηριο σε τέτοιους καιρούς.Αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία. 
Μετά από αυτή την επιστολή των προέδρων ο Περιφερειάρχης θα πρέπει να δώσει μια ξεκάθαρη απάντηση για τον συνεργάτη του. Δεν μπορεί να τους αγνοήσει. 
 
Όπως και ο πρόεδρος της ΠΕΔ Δημήτρης Καμπόσος που αποτελεί το 50% της ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ ΑΕ θα ερωτηθεί εάν συμφωνεί με αυτές τις δηλώσεις; 


Τζένη Σουκαρά